Tragedie la Timișoara. Ciuhodaru, despre fosfura de aluminiu: Este letală în jumătate de oră

ciuhodaru
ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre cazul de la Timișoara și despre impactul substanței descoperite de anchetatori asupra vieții oamenilor din bloc.

După ce în ancheta de la Timișoara, în cazul oamenilor morți, s-a descoperit forfură de aluminiu, medicul Tudor Ciuhodaru a fost întrebat câtă substanță de acest gen trebuie să inhalezi, pentru a avea un asemenea efect, precum moartea:

"Vă reamintesc că această fosfură de aluminiu este un compus ieftin, dar eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor. Din păcate, este unul dintre cele mai frecvente intoxicații cu pesticide pentru că e extrem de toxică, atât prin ingestie, inhalare, dar și prin simplu contact tegumentar.

Ținând cont că dacă este ingerată sau intră în contact cu umiditatea, eliberează acel gaz de fosfină, cu miros asemănător celui de carbid sau usturoi care este extrem de toxic pentru om și pentru animele și are efect iritativ la nivelul căilor respiratorii, la nivel digestiv, dar și acea toxicitate sistemică ce afectează pe rând: plămânii, inima, ficatul, rinichii, mergând până la afecțiuni pulmonare și insuficiență cardiacă. Intoxicația cu fosfat de aluminiu are o mortalitate ridicată, între 30% și 100%, iar supraviețuirea este puțin probabilă după ingestia a doar 1,5 grame, iar dacă vorbim despre cea pe cale inhalatorie, sunt periculoare pentru viață niveluri mai mari de 50 de părți pe milion, iar la 400-600 părți pe milion, este letală în jumătate de oră", a răspuns Tudor Ciuhodaru, în direct, la România TV 

Citește și: Tragedie la Timișoara. Un nou bloc ar putea fi evacuat. Se fac verificări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel