Tragedie Caracal. Dan Antonescu: Discuţia cu criminalul nu ţine de tiparele obişnuite

Criminologul Dan Antonescu a explicat, la Antena 3, că anchetatorii trebuie să renunţe la tiparele învăţate în timpul şcolii, pentru a-l interoga cu succes pe Gheorghe Dincă. 

"M-am îndoit de veridicitatea afirmaţiilor lui şi am făcut-o în speranţa că fetiţa mai trăieşte. Dar eu sunt adeptul unei vorbe din popor "numai proştii şi morţii nu îşi schimbă părerea". Eu mi-am schimbat părerea, în mod oficial, atunci când pe oasele găsite la criminal acasă a fost găsit şi ADN-ul Alexandrei. Emoţionalul a dat la o parte raţionalul şi am mers în această cheie a speranţei, cu toate că puţine lucruri mă îndreptăţeau să fac asta. Dar acum, după acest experiment pe care l-am sugerat de la început şi care ştiam că va avea loc, e păcat că se confirmă o variantă macabră şi care taie multe speranţe", a explicat Dan Antonescu. 

Discuţia cu Dincă nu ţine de tipare 

"Ieri au fost găsite nişte oase arse, despre care acel individ afirmă că este ceea ce a mai rămas din cealaltă victimă. Mă gândesc dacă nu cumva şi în cazul Alexandrei, chiar dacă devin macabru, au rămas cumva parte din oase nearse complet şi pe care le-a aruncat undeva? Aceste fapte îi vor aduce lui o condamnare foarte mare, nu pe viaţă din păcate, dar eu sper să nu mai iasă de acolo. Oricum, discuţia cu el nu ţine de tiparele învăţate de noi în şcoala profesională, ci mai degrabă o anume artă, de a intra pe aceeaşi lungime de undă, pentru că el are o carapace sub care trebuie să ştii să intri pentru a ajunge la monstrul de dedesubt", a mai declarat criminologul la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel