Trade Winds, rezultate. Mihai Tudose - Adrian Marius Dobre, replici spumoase

Premierul Mihai Tudose a declarat în şedinţa de guvern că aşteaptă rezultate în urma "Trade Winds".

Tudose a făcut această afirmaţie după ce secretarul de stat Adrian Marius Dobre a prezentat un scurt bilanţ al evenimentului. 

"Felicitări, aşteptăm rezultate! Că până acum e ca la matrimoniale - câţi s-au întâlnit cu câţi. Ne inviţi şi la nuntă, la semnarea de contracte?", a replicat premierul. 

Potrivit lui Adrian Marius Dobre, secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, la acest eveniment au luat parte peste 100 de companii americane, alte peste 100 din România. 

"Un extrem de succint bilanţ (...): peste 100 de companii americane, peste 100 de companii autohtone şi oficiali americani, oficiali guvernamentali americani din 30 de pieţe Europa, 705 întâlniri înregistrate de tip business to government, 232 de întâlniri de tip business to business între companii româneşti şi companii americane, 597 de sesiuni de match marking între 50 de companii, 600 de întâlniri înregistrate de networking între participanţii români şi americani, peste 1.000 de persoane participante, 24 de companii numai la sesiunea Forum, 40 de participanţi la sesiunea agrobusiness tour, 21 de speakeri la sesiunile conferinţei, 34 de participanţi din partea US Comercial Departament, 96 de participanţi la panelul de inovare, 68 de participanţi la panelul select US, peste 30 de experţi în domeniile de interes ale companiilor prezente, sesiuni pe teme paralele precum inovare, select US şi oportunităţi de afaceri, peste 30 de diplomaţi americani, peste 750 de participanţi la recepţia oferită de ambasador", a precizat Dobre. 

Secretarul de stat a adăugat că domeniile vizate în cadrul 'Trade Winds' au fost: apărare şi securitate, agrobusiness, inginerie, auto, transporturi, construcţii, bunuri de larg consum, energie, tehnologii de mediu, echipamente industriale, industrie alimentară şi medicală, IT&C, comunicaţii, turism şi manufactură. 

"Trade Winds", aflat la a zecea ediţie, a avut loc în perioada 18 - 20 octombrie la Bucureşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel