Toți foștii președinți vor beneficia de funeralii de stat. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Este cel mai înalt grad de recunoaștere a meritelor /video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, a anunțat în ce constă OUG privind funeraliile de stat, adoptată joi.

Întrebat ce prevede OUG privind funeraliile de stat, purtătorul de cuvânt al Guvernului României a răspuns:

„Ordonanța menționată de dumneavoastră a fost aprobată. Ea prevede o completare a Legii 2015/2016, privind ceremoniile oficiale în general. Concret, înseamnă că astăzi s-a creat cadrul legal pentru crearea Comitetului de Organizare a Funeraliilor de Stat. Este un ceremonial rezervat actualilor și foștilor șefi de stat. Este cel mai înalt grad de recunoaștere a meritelor unui cetățean român în slujba țării sale și pentru a vedea în ce va consta această coordonare instituțională, în caz de funeralii naționale, va trebui să vină și o altă hotărâre de guvern, care va detalia toată această procedură”.

Întrebat dacă foștii premieri și președinți ai celor două camere ale Parlamentului vor beneficia de funeralii de stat, acesta a răspuns:

„În baza legii menționate, foștii șefi de camere parlamentare și foștii premieri beneficiază (deja) de funeralii cu onoruri militare. Nu se modifică nimic la acest capitol”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel