EXCLUSIV  Titi Aur, surprins de sensurile giratorii din Grecia. "Prioritatea e altfel decât la noi"

Fotografie de la Tuur  Tisseghem, pexels
Fotografie de la Tuur Tisseghem, pexels

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a spus la DC Conducem că în sensurile giratorii din Grecia se circulă diferit faţă de România. 

"Apropo de Grecia, atenţie. Prioritatea în sensul giratoriu este altfel decât la noi. Adică are prioritate cine intră în sensul giratoriu, nu cine este în sensul giratoriu. Mai puţin atunci când există indicatoare. În sensurile giratorii mai mici aşa funcţionează. 

Atenţie, trebuie să te informezi care sunt regulile speciale în traficul din ţara pe care o vizitezi. Altfel, rişti să faci o tamponare, un accident. E enervant rău de tot să ajungi în concediu şi să îţi loveşti maşina", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Cum se circulă corect în sensul giratoriu în România? 

"Acordați prioritate circulației din sensul giratoriu: Șoferii care se apropie de sensul giratoriu trebuie să acorde prioritate autovehiculelor care se află deja în interiorul sensului giratoriu. Aceasta înseamnă că trebuie să aștepte până când nu mai sunt mașini în drumul lor și pot intra în sensul giratoriu în siguranță.

Nu vă opriți în sensul giratoriu: Sensul giratoriu trebuie să fie fluid și fără opriri. Deci, nu vă opriți în interiorul sau înainte de intrarea în sensul giratoriu, cu excepția cazului în care circulația este blocată și trebuie să așteptați.

Indicații și semnalizare: Utilizați întotdeauna indicatoarele direcției pentru a semnaliza intenția dvs. Șoferii trebuie să indice clar către ce ieșire se îndreaptă pentru a avertiza ceilalți conducători auto cu privire la manevrele lor.

Păstrați-vă banda: Alegeți banda corespunzătoare pentru direcția pe care intenționați să o urmați și păstrați acea bandă pe toată durata sensului giratoriu. Nu vă schimbați banda în interiorul sensului giratoriu, deoarece acest lucru poate provoca coliziuni.

Folosiți oglinzile: Verificați oglinzile retrovizoare pentru a observa mașinile din jurul dvs. și să vă asigurați că puteți intra în sensul giratoriu în siguranță.

Respectați marcajele rutiere: Urmați marcajele de pe drum care indică traseul corect prin sensul giratoriu. De exemplu, unele sensuri giratorii au mai multe benzi și arce care permit anumitor manevre, cum ar fi schimbarea direcției sau părăsirea sensului giratoriu într-o anumită direcție.

Fiți atenți la pietoni: Acordați prioritate pietonilor care traversează la trecerile de pietoni aflate în apropierea sensului giratoriu.

Nu vă forțați intrarea: Dacă traficul este intens și nu aveți oportunitatea de a intra în sensul giratoriu în siguranță, rămâneți în așteptare până când veți avea ocazia să o faceți", spune Chat GPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel