Bucuresti Centenar

FOTO document - Tinerii antreprenori din Ohio și legătura lor cu Centenarul

Guvernatorul statului Ohio, John R. Kasich, împreună cu viceguvernatorul Mary Taylor, au emis o proclamație prin care salută România cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.

"Legăturile dintre statul Ohio și România sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a apariției unei comunități deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat", se arată în textul proclamației.

În document se menționează faptul că în 1967 a fost inaugurată, în orașul Cleveland din statul Ohio, Grădina Culturală Română, ca parte a Grădinilor Culturale din Cleveland, unde vizitatorii pot afla informații privind Societatea Carpatina, prima societate românească de ajutor, care a fost și prima societate de acest tip din SUA.

Documentul integral - FOTO

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a salutat proclamația statului Ohio și le-a mulțumit guvernatorului John R. Kasich și viceguvernatorului Mary Taylor pentru gestul simbolic de marcare a Centenarului României. "Proclamația statului Ohio, ca și celelalte proclamații emise până în prezent de statele Texas și Illinois, arată, odată în plus, legăturile puternice dintre România și Statele Unite. Suntem onorați de aceste gesturi care demonstrează apropierea, prietenia și parteneriatul dintre ambele țări", a afirmat ambasadorul George Maior.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Despre Ohio

Statul Ohio a fost declarat al doilea stat din SUA cu un climat foarte bun pentru dezvoltarea afacerilor, economia acestuia situându-l pe locul șapte dintre cele 50 de state americane și pe locul 21 între economiile statelor lumii.

În Ohio, în special în zona orașului Cleveland, se află una dintre cele mai vechi comunități de români. Catedrala Ortodoxă Română Sf. Maria din Cleveland este cea mai veche parohie românească ortodoxă din SUA, în 2004 ea celebrând o sută de ani de existență. De asemenea, din Cleveland International Hall of Fame History fac parte mai mulți membri de origine română.

Grădina Culturală Română

Grădina Culturală Română, inaugurată în 1967, face parte din seria Grădinilor Culturale din Cleveland, acesta fiind un parc public înregistrat în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA. În Grădina Culturală Română se află o statuie a compozitorului George Enescu și este arborat în permanență drapelul României. Pe indicatorul care oferă explicații privind Grădina Culturală Română, se arată că "Societatea Carpatina, prima societate românească din America, a fost înființată la 1 noiembrie 1902, când un mic grup de 41 de români s-a întâlnit și a pus bazele societății. De la început, societatea a jucat un rol important în comunitatea românească din Cleveland, oferind ajutor membrilor săi, precum și altor persoane care aveau nevoie, păstrând și perpetuând cultura și obiceiurile românești. Carpatina a susținut în mod activ sărbătorile importante din istoria României. Prin eforturile membrilor săi, societatea a reușit să își construiască propria clădire, Sala Carpatina, care a fost inaugurată pe 17 ianuarie 1917."

În Cleveland există un Consulat General Onorific al României. De asemenea, în zona Cleveland este localizat sediul Uniunii şi Ligii Societăţilor Româneşti din America, cea mai veche organizaţie a românilor americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Material realizat prin Programul Cultural București - Centenar cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Cernauti
Ucraina
Budapesta
Basarabia
Chisinau
Transilvania Odesa
Arad
Oituz
Cenade
Alba Iulia
Marasti
Marasesti
Sibiu
Lugoj
Dobrogea
Bucuresti
Timoc
Bulgaria

Click pe marcajele de pe hartă pentru a vedea articolele legate de acel loc.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel