Timișoara. Scandalul mocnește între USR-PLUS și PNL

După scandalul din urmă cu circa trei săptămâni de la Timișoara, dintre primarul ales, Dominic Fritz (USR), și președintele Consiliului Județean, Alin Nica, lucrurile păreau că se liniștise, dar în  acest moment conflictul fiind pe cale să reizbucnească.

Potrivit unor surse din Timișoara, fără o înțelegere  cu președintele CJ, primarul USR a convocat, luni,  ședința Consiliului Local, ședință în care s-ar putea alege  viceprimarii. 

Doi consilieri locali ne-au confirmat că acest lucru se întâmplă fără a exista încă  o înțelegere între USR-PLUS și PNL, fiind posibil ca  primarul Timișoarei să conteze pe voturile  PSD și ale PRO România. De asemenea, dacă acest lucru se va întâmpla, este posibilă declanșarea unui scandal fără precedent, care  va duce la ruperea alianței dintre USR-PLUS și PNL în județul Timiș, ne-au mai declarat sursele citate.

În urma alegerilor locale, Dominic Fritz a declarat că  negocierile cu PNL au eşuat pentru guvernarea locală, fiind dispus  să facă  o alianţă chiar şi cu PSD sau Pro România, pentru majoritate în Consiliul Local Timişoara. Dominic Fritz i-a dat un ultimatum lui Alin Nica, preşedintele  Consiliului Judeţean Timiş, să decidă dacă PNL face sau nu alianţă cu USR-PLUS la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş.

Alin Nica a subliniat că agreează un nou tip de politică, bazată pe nevoile oamenilor, şi de aceea le-a cerut celor din USR-PLUS să discute la început proiecte şi abia apoi, funcţiile politice, ceea ce i-a nemulţumit pe aceştia, iar „reacţia lui Dominic Fritz a fost să mototolească protocolul şi să-l arunce. Reacţia aceasta m-a şocat cu atât mai mult, cu cât am colegi din Germania, nu am văzut-o pe Merkel să aibă astfel de ieşiri, dar eu o pun pe seama influenţei nefaste a bucureşteanului Cătălin Drula, care doreşte să transforme politica locală în bâlciul bucureştean”, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel