”The romanians are coming”, documentarul care îi scoate pe români în stradă

Românii din Marea Britanie sunt așteptați pe 22 februarie de la ora 15.00 în fața sediul Channel 4 pentru a protesta în liniște „împotriva modului în care Channel 4 a decis să trateze problema imigrației românești.”

Considerăm nedreaptă abordarea din documentarul celor de la Channel 4 «The Romanians are Coming» față de cetățenii români care lucrează și studiază în Marea Britanie", se arată pe grupul Silent protest @Channel4.

Mai mult, inițiatoarea protestului, Cati Andreea are câteva propuneri pentru cei care vor participa:

1. Protestul sa fie unul mut, deci nu vom striga, țipa, cânta, vrem să le demonstrăm că suntem altfel decât prezintă ei.

2. Ținuta să fie oarecum business.

3. Vom avea doar pancarte, orice idee în acest sens este bună, fără injurii sau limbaj licențios.

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul românesc, Iris Radulian, coordonator MY Romania Group a declarat cu privire la acest eveniment:

„Este momentul să fim uniți, așa cum am dovedit-o deja că putem, iar 16 noiembrie a fost un exemplu. Nu vrem să fim tratați ca niște «SECOND HAND CITIZENS». România este țara noastră și suntem un popor puternic. Ieșiți în stradă duminică, de la ora 15.00, la sediul Channel 4, să arătăm asta! Încă o dată, «Noi unim Comunitatea!»"

Primul episod din documentarul "The Romanians Are Coming" ("Vin românii"), difuzat marţi seara de postul de televiziune britanic Channel 4, prezintă poveştile a trei români ajunşi în Marea Britanie din perspectiva lor, dincolo de materialele apărute în presă în legătură cu imigraţia.

Personajul narator al primului episod al documentarului "The Romanians Are Coming" ("Vin românii"), difuzat marţi seara de postul de televiziune britanic Channel 4, este un rom român, Alex Fechete Petru, care povesteşte despre cei 20.000 de români care au ajuns în Marea Britanie anul trecut, dintre care majoritatea contribuie la prosperitatea economiei britanice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel