Urmărește emisiunea live


Tesla, mutare decisivă. Ce se întâmplă cu mașinile produse în China

Compania Tesla va exporta în Europa vehiculele produse în China.

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc a anunţat luni că va exporta sedanul Model 3 produs în China în peste zece ţări europene, începând din această lună, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Tesla, care a început în decembrie să livreze vehicule fabricate la fabrica sa din Shanghai, va exporta din octombrie maşinile fabricate în China, inclusiv în Germania, Franţa, Italia şi Elveţia, a informat compania americană.

La unitatea din Shanghai, prima fabrică a Tesla din afara SUA, ar urma să fie produse anul acesta 150.000 de vehicule.

Câte mașini a vândut Tesla 



În China, cea mai mare piaţă auto globală, Tesla a vândut luna trecută peste 11.000 de maşini Model 3, iar compania americană o nouă uzină în Shanghai pentru a fabrica SUV-urile Model Y.

Pe plan global, livrările Tesla în trimestrul trei din 2020 au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită cererii mai ridicate pentru sedanul Model 3, şi a redresării cererii pe plan global pentru modelele companiei.

Compania a vândut în perioada iulie-septembrie 139.300 de SUV-uri şi sedanuri, un avans de 44% faţă de perioada similară din 2019, când a livrat 97.000 de unităţi.

La ce se așteptau analiștii 



Conform datelor Refinitiv, analiştii se aşteptau ca producătorul american de vehicule electrice să vândă 134.720 de unităţi.

Evoluţia Tesla în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19) a fost mai bună decât a majorităţii producătorilor auto. În trimestrul doi din 2020 vânzările pe plan global au urcat cu 2,5%, la 90.650 vehicule, comparativ cu primele trei luni din acest an, chiar dacă a trebui să-şi închidă timp de aproape două luni singura fabrică de asamblare din SUA, din Fremont, California.

Grupul francez Renault a lansat săptămâna trecută Dacia Spring, primul model 100% electric. Acesta va fi produs în China, de unde va fi exportat spre Europa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel