Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  AKH în România. Eugen Teodorovici: Discuțiile trebuie purtate în acest fel!

AKH Wien
AKH Wien

Eugen Teodorovici a dezvăluit, într-un interviu acordat DCNews, suma fabuloasă pe care statul român o plătește spitalului AKH din Viena. Se discută despre deschiderea unei clinici în țara noastră. 

Eugen Teodorovici a declarat că statul român, prin Ministerul Finanțelor, plătește peste o sută de milioane de euro pe an celebrului spital din Austria. Pentru a reduce cheltuielile, dar și pentru a crea avantaje pacienților și medicilor noștri, ministrul susține că trebuie să existe o discuție în care să spitalul să deschidă o clinică și în România. 

"Hai să vedem cum găsim un proiect comun"

"Plătesc la un spital renumit din Austria cam o sută și ceva de milioane de euro pe an pentru pacienții noștrii de acolo. (n.r. la AKH). Păi atunci, 'domnul spital din țara respectivă, eu pot oricând, ca țară, să duc sau să nu duc la tine pacienții. Bun, dacă vrei să mai duc la tine pacienții mei, hai să vedem cum găsim un proiect comun, fă-ți în România o clinică de dimensiuni mai mici, la 100, 200, 300 de paturi, și în loc să duc acolo pacienții mei, îi ducem aici, ai un câștig mai mic, dar facem asta în țară la mine.' Țin și medicii, țin și o infrastructură modernă și multe altele. Adică discuțiile trebuie purtate în acest fel", a declarat Ministrul de Finanțe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel