EXCLUSIV  Telefonul mobil te poate răni serios în cazul unui accident rutier: Are echivalentul a 5 kilograme în caz de coliziune

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Obiectele mici din maşină, cum ar fi telefonul mobil sau o cutie de suc, ne pot răni grav în cazul unui accident rutier. 

"De obicei, avem lucruri mici în maşină, şi în caz de coliziune acestea vor începe să zboare. Cum te asiguri că nu vor zbura? De obicei, ţii sucul în suportul de pahar, ai telefonul pe scaun sau îl ţii în buzunar. Ce se întâmplă în cazul unei coliziuni? Ei bine, lucrurile vor zbura înainte, şi prin ceea ce se numeşte energie cinetică sau energia mişcării, greutatea acestor produse va creşte dramatic. 

Un telefon mobil standard cântăreşte echivalentul a 5 kg în caz de coliziune. Un obiect simplu, cum ar fi o doză de suc, cântăreşte echivalentul a 18 kg în astfel de situaţii. Riscul este ca aceste produse să zboare şi să ne lovească, în caz de coliziune", a declarat Tino Carrasco, director Educaţie Rutieră la Ring Knutstorp, cel mai mare şi mai vechi circuit auto din Suedia. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Ce alte lucruri ne pot pune în pericol când suntem în maşină: 

Există mai multe obiecte din mașină care pot pune șoferii și pasagerii în pericol. Iată câteva exemple:

Centura de siguranță neutilizată - Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri de siguranță în timpul condusului și poate preveni rănile grave sau decesul în caz de accident.

Airbag-ul dezactivat - Airbag-urile sunt un alt sistem important de siguranță în timpul unui accident auto. Dezactivarea lor poate crește riscul de rănire în caz de impact.

Parbriz spart sau crăpat - Un parbriz spart sau crăpat poate reduce vizibilitatea și poate fi periculos în timpul condusului, mai ales în condiții de vreme nefavorabile.

Anvelope uzate sau subdimensionate - Anvelopele uzate sau subdimensionate pot reduce aderența la drum și pot crește riscul de accident.

Scaune neasigurate sau defecte - Scaunele auto trebuie să fie fixate și asigurate corespunzător pentru a preveni mișcarea în timpul condusului sau în caz de impact.

Farurile și stopurile defecte - Farurile și stopurile sunt importante pentru vizibilitatea șoferilor și a celorlalți participanți la trafic, iar defectarea lor poate crește riscul de accident.

Sistemele de frânare neîntreținute sau defecte - Sistemele de frânare sunt vitale pentru siguranța în timpul condusului și trebuie întreținute corespunzător pentru a preveni riscul de accident.

Este important să menționăm că acestea sunt doar câteva exemple de obiecte din mașină care pot pune în pericol șoferii și pasagerii. Este important să vă asigurați că mașina dumneavoastră este întreținută corespunzător și să respectați întotdeauna regulile de siguranță rutieră pentru a reduce riscul de accidente și răniri grave, arată ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel