Tehnocrata Șuteu, discurs de neînțeles: Să `asasinăm` comunitatea locală

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, le-a transmis directorilor de teatru din România să acționeze conform realităților românești și să nu încerce să adapteze în România realități din alte țări. 


”Haide să încetăm să vrem să mai fie în România ca în Japonia, ca în Germania... Hai să vedem ce se poate face în contextul în care suntem. Şi ca să ştim ce se poate face trebuie să înţelegem acest context, să îl cunoaştem şi să ne vedem pe fiecare dintre noi ca pe nişte posibili ChangeMakers", a afirmat Şuteu, potrivit Agerpres. 

”Să `asasinăm` comunitatea locală”

”În loc să ne gândim când va exista de la stat, trebuie să fim şi din punctul ăsta proactivi şi să spunem 'noi avem acest teatru pe care l-am creat, logica în care funcţionează e fantastică, am dori să existe mai multă atenţie'. Şi să insistăm şi să ne găsim conexiunile în ţară care fac ca tipul nostru de iniţiativă să fie valorizată, iar comunitatea locală, publică s-o 'asasinăm' şi să-i explicăm de ce e important ce facem noi. La un moment dat, ei vor înţelege. Din păcate, da, cere energie, cere forţă, dedicaţie, pasiune. Dar, până la urmă, acestea sunt alegeri de viaţă. Vreţi să le faceţi? Bine. Nu vreţi? Iarăşi bine”, le-a spus Şuteu directorilor de teatre. 

Ministrul a adăugat: ”Trebuie să îl readucem pe creator în centru şi să nu ne imaginăm că el se reduce la taxare, administrare. Nu. Creatorul trebuie acompaniat să îşi înţeleagă statutul şi din punct de vedere administrativ şi din punct de vedere juridic şi în chestiunea asta trebuie să existe un echilibru”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel