EXCLUSIV  UPDATE Intrare cu mască și mănuși la Auchan. Răspunsul OFICIAL al companiei

Sursa: Mihai Bălănică
Sursa: Mihai Bălănică

O poză din interiorul unui magazin Auchan a devenit virală pe Internet.

O poză din interiorul unui magazin Auchan din Timișoara a devenit virală pe Internet. Fotografia conținea un anunț făcut de lanțul francez de hypermarket-uri în care se preciza că accesul în magazin se mai face doar cu mască și mănuși de protecție.

UPDATE POZIȚIE OFICIALĂ AUCHAN 9.00 30/04/2020

În contextul pandemiei Coronavirus, Comitetul local pentru situații de urgență Timișoara a hotărât în 21 aprilie obligativitatea purtării de măști în spații închise, deci inclusiv în magazine. Colegii noștri din Timișoara, unde a fost realizată această fotografie, au vrut să informeze clienții și să pună la dispoziția celor care nu aveau aceste echipamente, posibilitatea de a le achiziționa de la Serviciul Clienți Auchan. Nimeni nu a fost condiționat de achiziționarea acestor măști și mănuși la intrarea in magazin.

Măștile care se vând în magazinele noastre sunt produse de companii românești, sunt din material textil și sunt reutilizabile, pot fi spălate, igienizate și utilizate pe o perioadă mai mare de timp. Ne-am dorit să sprijinim populația să se protejeze în această perioadă și, în același timp, să susținem producătorii locali.

La începutul lunii mai, Auchan va introduce în gama de produse mai multe modele, printre care și cele de unică folosință, la prețuri dintre cele mai scăzute.", a transmis echipa de comunicare a hypermarket-ului.

Articol original

Din lipsa informațiilor clare și pentru că prețurile sunt suficient de mari (7 lei mască, 3,15 lei mănuși, n.r.), am decis să aflu mai multe informații despre poză, începând în primul rând cu întrebarea: Este reală fotografia?

Imaginea este reală

„Da, sigur, este adevărată, în magazinul din Timișoara, începând de astăzi (29 aprilie, n.r.), de la serviciul clienți aveți posibilitatea să cumpărați aceste materiale de protecție care sunt necesare pentru a intra în hypermarket pentru a fi protejați, doar cu echipamente de protecție", mi-a comunicat o doamnă de la serviciul clienți.

„În restul magazinelor, momentan suntem în curs de implementare. Este oficial, deocamdată în magazinele din Timișoara, dar implementăm zilele acestea și în celelalte magazine, fiindcă trebuie să aprovizionăm toate stocurile în așa fel încât să se poată achiziționa cât mai multe materiale de protecție", a continuat reprezentanta hypermarket-ului.

De ce este atât de mare prețul?

Interesat de ce prețul este de două-trei ori mai mare decât măștile comercializate fără adaos de alte magazine importante din România, doamna m-a lămurit: „Cea la 7 lei este reutilizabilă, nu este mască de unică folosință. Este aceea care se poate dezinfecta, se poate spăla și refolosi pe o perioadă mai mare de timp. Nu este din materialul acela de pânză, este din material textil, bumbac 100%, care se poate refolosi".

Cunoscând informațiile venite de la președinte privind obligativitatea purtării de mască în spațiile închise, am întrebat de ce nu s-a putut aștepta până la indicațiile lui Klaus Iohannis. „Nu am putut să așteptăm până pe 15 mai tocmai pentru că măsurile de igienă sunt impuse cât mai strict peste tot, mai ales în ceea ce privește spațiile închise. Ni s-a implementat și nouă tocmai pentru protecția și siguranța clienților. Nu știu ce va fi exact după 15 mai", mi-a explicat reprezentantul.

Putem folosi o eșarfă sau ceva similar?

„În principiu, obligativitatea de a purta mască ni s-a comunicat și nouă pentru magazinele Auchan. Cumva vă obligă să respectați acest lucru, nu neapărat să achiziționați o mască de la noi, ci doar să veniți cu o mască cumpărată de altundeva, nu este o problemă.

Am implementat acest lucru tocmai pentru că poate nu sunt magazine sau farmacii care să fie alimentate cu materiale de protecție. Atunci, am spus haide să dăm produsele în vânzare tocmai ca toți oamenii să aibă acces", a explicat reprezentantul hypermarket-ului.

Cum va fi implementată fizic măsura?

Așa cum bănuiam, accesul în magazine va fi permis doar cu echipament de protecție. În caz contrar: „Noi avem personal de securitate, sigur. Persoanele de la pază, chiar de la intrarea în hypermarket nu vor permite accesul în magazin fără echipament de protecție. Echipament mă refer la aceste materiale de protecție, mască și mănuși. Avem și gelurile dezinfectante care sunt prezente la intrare și ieșire din magazin, recomandăm să fie utilizate de către toți clienții.

Există un set de măsuri pentru persoanele care nu își permit să cumpere măști și mănuși din partea Auchan?

„Nu pot să vă informez în acest moment, fiindcă nu cunosc acest lucru. Totul va sigur pe site, va fi public, ori la intrare în magazin", mi-a răspuns doamna de la celălalt capăt al firului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel