Tăriceanu vrea dezbatere în Parlament pe legea bugetului: Asumarea nu e varianta mai scurtă

Tăriceanu / Foto AGERPRES
Tăriceanu / Foto AGERPRES

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că îşi doreşte o dezbatere în Parlament pe legea bugetului şi îl încurajează pe premierul Orban să nu recurgă la măsura asumării răspunderii. 

"Am avut azi ședința a Biroului Politic Executiv al ALDE în care am discutat în principal despre adoptarea bugetului pe anul 2020.

Problema care se pune e cea legată de asumarea răspunderii. Doresc să subliniez faptul că noi am declarat că vom face o opoziţie loială, loială cetăţeanului. Cred că e în folosul cetăţenilor ca dezbaterea bugetului să aibă loc în Parlament.

Pledez, aș spune cu insistenţă, pentru o dezbatere a bugetului în Parlament şi îl încurajez pe prim-ministrul Orban să vină în Parlament la această dezbatere", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook. 

Asumarea răspunderii va amâna bugetul

"Varianta asumării răspunderii nu este o variantă mai scurtă. Asumarea răspunderii poate fi atacată la CCR. Celelalte asumări au fost deja atacate şi Curtea a dat termen de 29 ianuarie. Deci şi pe asumarea răspunderii pe buget nu se va da termen mai devreme de 29 ianuarie şi vom avea buget în februarie.

Mi-aş permite să îi sugerez premierului să facă o discuţie cu partidele parlamentare, inclusiv cu PSD, pentru a conveni asupra modalităților de adoptare cât mai rapid a bugetului, fără a exista riscul unor derapaje în Parlament în ceea ce privește solicitări, aș spune iraționale, de mărire a unor cheltuieli.

Trebuie să ne încadrăm într-un anumit deficit bugetar. Am văzut în plafoanele aprobate pentru buget deficitul prognozat la 3.6% din PIB și sigur că e de dorit că acest plafon, cu excepția cazului în care sunt bani alocați pentru investiții, să nu trebuiască să fie respectat", a mai scris liderul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel