Tăriceanu, primul mesaj după ce Nicuşor Dan a fost la Cotroceni

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, întâlnirea de la Palatul Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis cu candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, considerând-o 'o încălcare' a Constituţiei.

'Astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un şut în spate Constituţiei României! Într-un gest de total dispreţ la adresa legii fundamentale a ţării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei. Aţi ghicit: pe Plicuşor Dan!'

'Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca preşedintele ţării să înţeleagă mai mult din programul candidatului, atunci cred că ar fi nimerit ca Iohannis să-i invite şi pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că şi ei sunt candidaţi, şi ei au idei. Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist, îl anunţ pe dl Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale', a scris Tăriceanu pe Facebook.

Tăriceanu are în vedere suspendarea lui Iohannis

În conferinţa de presă, Tăriceanu, candidat la funcţia de primar general al Capitalei, a explicat că 'Iohannis încalcă grav prerogativele prezidenţiale, care îl obligă la o rezervă, la o neutralitate în campania electorală', şi a anunţat că 'abaterile' şefului statului vor fi 'contabilizate' pentru 'suspendarea sa'. 'Se angajează pe faţă să-l spele pe Nicuşor Dan. Am putea spune că astăzi Iohannis a devenit un spălător de cadavre. Dar cadavrele, tot cadavre rămân (...)

Ceea ce face Iohannis este foarte grav. Contabilizăm toate aceste abateri, încălcări ale Constituţiei, pe care le vom pune pe masă la o solicitare de suspendare a lui, care, aşa cum procedează, e clar că la un moment dat va veni. Acum nu am putea să facem acest lucru, pentru că nu pare să fie o majoritate consistentă, dar eu sunt convins că momentul va veni şi că Iohannis nu îşi termină mandatul la Cotroceni', a afirmat Tăriceanu în conferinţa de presă.

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, şi premierul Ludovic Orban au avut, joi, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială confirmă că preşedintele României, preocupat fiind de problemele cu care se confruntă zilnic bucureştenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicuşor Dan.

În cadrul discuţiilor, la care a participat şi premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluţiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum şi proiectele de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung, se arată într-un comunicat. La rândul său, Nicuşor Dan a precizat că la Cotroceni a discutat despre Bucureşti în linii mari, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel