Târgu Mureş - Câmpia Turzii, autostradă. Dăncilă: Subliniez importanţa proiectului

Rodica Mitu / 21 iun 2018 / 14:15 Salveaza PDF Comentarii
Guvernul României
Descriere foto: Guvernul României

Viorica Dăncilă a subliniat importanţa autostrăzii Târgu Mureş - Câmpia Turzii, pentru a cărei construcţie a fost aprobată finanţarea din Fondul de coeziune.

'Săptămâna aceasta am primit o veste bună de la doamna comisar european Corina Creţu. A fost aprobată finanţarea din Fondul de coeziune, de peste 246 milioane euro, pentru construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Câmpia Turzii. Vreau să subliniez importanţa acestui proiect, având în vedere că este parte a coridorului 9 - Rin-Dunăre, care leagă Strasbourg de Constanţa, în cadrul reţelei de transport paneuropean', a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat o finanţare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru construcţia secţiunii de autostradă care va lega localităţile Târgu Mureş, Ogra şi Câmpia Turzii, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene din 19 iunie.

Ce declarase Corina Crețu

'Acest proiect de mare importanţă, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei reţele de transport mai rapide şi mai sigure în România. De asemenea, va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât şi pentru turism şi va înlesni dezvoltarea economică, permiţând locuitorilor să reducă timpul necesar deplasării între cele două localităţi la mai puţin de oră', a declarat Corina Creţu. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26