EXCLUSIV  Țara care testează mașini zburătoare și tren în vid. Ben-Oni Ardelean: E o durere pentru mine! Noi nu vorbim nici de trenuri de mare viteză / video

Agerpres
Agerpres

Ben-Oni Ardelean, politician PNL, a comparat dezvoltarea economică a României cu cea a Coreei de Sud.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, politicianul liberal Ben-Oni Ardelean a dat exemplul Coreei de Sud, care a cunoscut o dezvoltare economică remarcabilă în ultima jumătate de secol:

„Trebuie să mergem să facem reclamă statului, să arătăm posibilitățile de investiții, să spunem  are sunt proiectele pe care vrem să le atragem. Toată lumea se concentrează pe fonduri europene, care sunt mană cerească, dar ce facem cu restul?“, a spus Ben Oni-Ardelean.

„Am fost acum două săptămâni în Coreea de Sud, cu grupul de prietenie din Parlamentul României. Această țară care în urmă cu 50 de ani era îngenuncheată, nu aveau mâncare, acum este a 10-a economie a lumii.

L-am întâlnit acum 20 de ani pe strategul economic din Coreea de Sud, care a creat această dezvoltare pe 7 domenii diferite, în anii ’60.

Am discutat cu CEO-ul de la una dintre cele mai mari companii de acolo și îmi spunea că au în teste finale mașina zburătoare cu 4 pasageri și trenul în vid. Distanța Seul - Busan care se făcea în 2 ore și 45 de minute, acum se face în 35 de minute.

Noi nu discutăm încă nici de trenuri de mare viteză. Pentru mine e o durere să văd cum anumite țări, pe care pe vremuri le consideram bananiere, precum Maroc au tren de mare viteză, au autostrăzi. Nu avem o viziune și o strategie“, a mai zis Ben-Oni Ardelean.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Ben-Oni Ardelean (PNL) i-a oferit medicului Cătălin Cîrstoiu rețeta succesului în politică / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel