EXCLUSIV  Țara care a normalizat expresia „a furat, dar a și făcut”. Niels Schnecker: Politicienii de acolo păstrează 15% din orice investiție/ video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Niels Schnecker, jurnalistul România TV, a explicat mai multe realități de ordin social din Spania, în cadrul interviului cu Val Vâlcu, de la DC News TV.

 

„Românii se adaptează în Spania. Este extrem de interesant de văzut faptul că îți poți da seama cât timp au stat acolo doar vorbind cu ei. Cu cât au stat mai mult timp acolo, cu atât au reușit să se decompreseze; au timp, sunt relaxați, vorbesc, spre deosebire de ăia care abia au ajuns și care sunt mai agitați.

Spaniolii au cea mai bună infrastructură din lume, dar n-o folosesc cum trebuie. Madridul e aglomerat la orele dimineții, șoferii stau pe la trei sau patru mașini distanță unul de celălalt. Dacă ar lua tot spațiul acela liber și ar merge toată lumea constant, la o viteză, ar merge toată lumea mai repede. Așa dacă frânezi, până îți aduci aminte să mergi din loc, până se face distanța... Primul pleacă târziu, al doilea pleacă și mai târziu, al treilea pleacă și mai târziu. Se produce situația asta, iar eu mereu le spun „băi, tu nu te uiți în spate să vezi toată coada care se face?” Asta e chestiunea lor cu distanța”, a explicat Niels Schnecker.

„Legat de infrastructură mi se pare foarte tare. Ei au intrat în Uniunea Europeană în 1985. Pe vremea aia existau două partide: Partidul Popular și Partidul Socialist. Nu existau mai multe, abia acum au descoperit și ei ce înseamnă să aibă mai multe partide și să facă coaliții, de aceea au avut eșecuri în guvern, ceea ce nu se întâmpla înainte. Când au intrat în Uniunea Europeană și au dat de fondurile europene, politicienii au făcut o înțelegere. Au zis așa: „din tot ce e de făcut, 15% e de luat - dacă avem un proiect de 1 milion, 150.000 luăm deoparte, dar restul trebuie băgat în operă pe bune”. DNA-ul lor nu-i verifică de ăia 15%, ci de ăia 85%. Evident, e neoficială treaba, nu e scrisă undeva.

Apoi, când au venit partidulețele ăstea mici, s-au liniat și ele. Asta ce înseamnă? Indiferent că e un drum sătesc pe care îl face primarul din sat, că este unul de comunitate sau orice alt nivel, 15% sunt luați de politicieni, dar restul se bagă „catolic” în lucrare”, a continuat jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel