"Țara ar fi mers mult mai bine cu mine". Geoană, despre episodul din 2009, când s-a culcat președinte și s-a trezit fără funcție: "M-a măcinat rău. A fost trădare și "furăciune"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre episodul din 2009, când a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Traian Băsescu.

"M-a măcinat rău de tot"

"Dacă ar fi vorba de Țiriac interpretat de Toma Caragiu, aș spune că "aşa e în tenis". Nu vreau să mă întorc acolo, pentru că eu ştiu ce s-a întâmplat, cred că multă lume ştie, dar cred că am un sistem al meu şi mi-a dat Dumnezeu şi poate educaţia părinţilor un mecanism de a nu pune totul la suflet şi nu sunt obsedat de zilele respectate. Ştiu că a fost o nedreptate şi că, probabil, ţara ar fi mers mult mai bine cu mine, dar nici nu fac din asta un capăt de ţară. 

M-a măcinat rău de tot, atunci, şi m-a măcinat mai rău şi faptul că am ştiut că a fost şi trădare, nu doar că a fost vrăjmășie şi nevolnicie, şi "furăciune". Am fost foarte supărat. Am scăpat teafăr la cap şi sunt, astăzi, unde sunt, şi îmi fac treaba poate că mult mai bine decât atunci... Au trecut anii, am învățat lucruri. Asta cu NATO, patru ani... sunt lucruri pe care nu le învaţă oricine şi nu are oricine şansa asta.

Vezi și: Mircea Geoană, adevărul despre diagnosticul pe care i l-au pus medicii: "Mihaelei i-a fost și teamă să îmi spună..."

"L-am căutat să îi cer ajutorul. Eram foarte rănit"

Un prieten din America m-a dus de mână, prima dată, la micul dejun cu rugăciune din America - prima mea zi de ambasador, la 37 de ani. Întâmplător m-a dus staff-ul ambasadei la micul dejun cu rugăciune. Este o chestie uriaşă... Eu am zis că americanii sunt nebuni la cap. Te duci să te rogi cu 5.000 de oameni într-o sală. Şi toată lumea mânca şi se auzeau linguri... Preşedintele Clinton şi nu ştiu care la tribună. Şi zic: "Doamne, eu sunt obişnuit să mă rog în colţul meu, în biserică."

Cel care a organizat toată chestiunea asta mi-a fost un prieten şi un sfetnic spiritual, toată perioada respectivă. M-a învăţat foarte multe lucruri şi m-am dus efectiv să vorbesc cu el, după 2009. O spun prima dată... A stat de vorbă cu mine o zi şi jumătate, la Washington. L-am căutat să îi cer ajutorul. Eram foarte rănit, extrem de înverşunat. Eram atât de mânios şi de răzbunător... Efectiv eram într-un moment foarte complicat.

Am stat cu el şi efectiv, ușor-ușor, am început să discutăm şi mi-a făcut atât de mult bine, pentru că mi-a spus: "Până la urmă, ştiţi ce? În viaţa asta, există şi un destin, şi un Dumnezeu, şi o a doua şansă de fiecare dată. Nu are rost să te încarci cu răzbunare şi cu ură. Încearcă să te uiţi către viitor! Eşti încă tânăr, ai o familie frumoasă, eşti inteligent, educat. Vor veni şi alte şanse pentru tine."

Îi mulţumesc şi acum pentru că efectiv m-a scăpat de o perioadă foarte grea. Sunt, astăzi, mult mai relaxat, faţă de 2009", a povesti Mircea Geoană, în podcastul "Acasă la Măruță".

Vezi și: Mircea Geoană, despre salariul pe care îl primește la NATO: "Este normal ca pe cei foarte buni să îi plăteşti foarte bine!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel