EXCLUSIV  Tănase Stamule, explicaţii despre banii care vin la buget

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Întrebat cum va face rost Guvernul liberal de bani la buget, Tănase Stamule, consilierul premierului Ludovic Orban, a dat mai multe explicaţii.

"Bugetul de stat are trei componente mari de venituri. Prima este ce strângem din impozitele şi taxele pe care le are România, cam 25 la sută din PIB. Deci avem cea mai prietenoasă legislaţie fiscală. Avem cea mai mică pondere în PIB din UE. 3 la sută sunt veniturile nefiscale, adică tot ce înseamnă companii de stat, ale căror profituri se toarnă la bugetul de stat. Şi 3 la sută este deficitul. Sau 4 la sută cât am previzionat pe anul ăsta. 11 miliarde de euro va fi finanţarea deficitului.", a spus Tănase Stamule în exclusivitate la DC NEWS. 

Total nerealist

I-am zis: ”Dvs aţi trecut că veţi încasa la buget 350 de miliarde de lei. PSD a încasat doar 290 de miliarde, atât. De ce aveţi o problemă? Că trebuie să şi majoraţi pensiile, deşi  nu va fi, să fim realişti. De acolo vine diferenţa care arată că bugetul dvs este nerealist. Nici PSD, nici PNL, nici mama USR-ului nu are cum să încaseze de la un an la altul 350 de miliarde, cu excepţia situaţiei în care aţi dat de puţul de petrol în Marea Neagră".

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel