Subvenții agricultură. Tăriceanu: ''Vrem subvenţii pentru fermierii români comparabile cu cele din alte ţări europene''

Agricultura
Agricultura

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni, la Călăraşi, că subvenţiile acordate de UE fermierilor români ar trebui să fie la nivelul celor practicate în alte ţări europene, precum Franţa şi Germania.

'Vrem ca şi fermierii români să ajungă la un nivel de subvenţie care să fie comparabil cu cel practicat în alte ţări europene. Toate statisticile indică o evoluţie remarcabilă în agricultură în ultimii ani, care fac din România un adevărat jucător pe piaţa agricolă. În momentul de faţă, 17% din bugetul subvenţiilor e luat de Franţa, iar noi luăm 4 sau 5%. Sunt alte ţări care nu au un profil agricol atât de marcant ca al nostru, cum e Germania, de exemplu, care şi ea încasează pe subvenţii sume mult mai mari decât ale noastre', a declarat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a ţinut să le transmită locuitorilor din Călăraşi, un judeţ cu o mare pondere agricolă, că ar trebui să se aştepte la faptul că anul acesta nu vor creşte subvenţiile în agricultură, din cauză că bugetul UE are o pondere mai mică pe politica agricolă.

'Pentru că suntem în Călăraşi, care are o pondere mare de agricultură, doresc să vă spun că sunt foarte îngrijorat că în viitorul buget al UE ponderea cheltuielilor pe politica agricolă comună scade de la 37%, la 29%. Lucrul acesta pune în pericol creşterea subvenţiilor pentru agricultorii români. Noi suntem încă mult sub nivelul mediu al subvenţiilor în UE', a completat Tăriceanu. 

Vezi și Dragnea anunţă creşterea de subvenţii şi reducerea de TVA pentru legumicultori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel