Subvențiile pentru agricultură, reduse după Brexit

Uniunea Europeană (UE) trebuie să reducă subvenţiile, pentru a face faţă scăderii bugetului destinat agriculturii, în urma Brexit-ului, a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan

 Fermierii care adoptă practici sustenabile în cultivarea pământului ar trebui să fie cei mai mari beneficiari ai viitoarelor subvenţii, a apreciat oficialul european. Acesta a adăugat: 'Dacă fermierii vor să obţină subvenţii directe, ei trebuie să contribuie mai mult la obţinerea obiectivelor comune'. Hogan a declarat că intenţionează să reintroducă o propunere pe care Germania a respins-o până acum, prin care vor fi reduse semnificativ subvenţiile pentru beneficiarii cu ferme mai mari.

'Trebuie să găsim metode de a acorda mai mulţi bani fermelor mici şi mijlocii', a mai spus comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în România sunt la ora actuală 3,6 milioane de exploataţii agricole (ferme sau gospodării), care reprezintă 30% din exploataţiile agricole existente la nivelul Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel