SUA, asemuite cu un „lup de pradă“ de liderul suprem din Iran: Biden e la fel ca Trump!

SUA, asemuite cu un „lup de pradă“ de liderul suprem din Iran: Biden e la fel ca Trump!   /    Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SUA, asemuite cu un „lup de pradă“ de liderul suprem din Iran: Biden e la fel ca Trump! / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Cu puțin timp înainte ca Iranul, Statele Unite ale Americii și alte țări să se întoarcă la Viena pentru discuții referitoare la Acordul Nuclear, liderul suprem Ali Hosseini Khamenei a făcut câteva remarci referitoare la Statele Unite ale Americii.

Cu puțin timp înainte ca Iranul, Statele Unite ale Americii și alte țări să se întoarcă la Viena pentru discuții referitoare la Acordul Nuclear, liderul suprem Ali Hosseini Khamenei a spus că SUA sunt „un lup de pradă”, iar Joe Biden nu este diferit de predecesorul său. Khamenei a vorbit despre comportamentul „nerușinat” al SUA în legătură cu acordul nuclear al Iranului din 2015, spunând că s-a comportat ca și cum Iranul ar fi părăsit acordul, în timp ce americanii s-au retras în 2018, impunând sancțiuni dure Teheranului.

De asemenea, el i-a criticat pe semnatarii europeni ai acordului, spunând că „sunt și ei ca SUA, dar în cuvinte și retorică sunt mereu pretențioși, ca și cum Iranul ar fi ridiculizat și subminat negocierile de mult timp”.

Remarcile liderului suprem au venit în timpul primei sale vizite în cabinetul președintelui Ebrahim Raisi, care a obținut miercuri un vot de încredere cuprinzător din partea parlamentului țării.

SUA nu au retras sancțiunile

Vineri, noul ministru de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a vorbit la telefon cu șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, în timpul căruia cel din urmă a cerut Iranului să stabilească o dată pentru a reveni la Viena și a purta discuții privind restabilirea acordului nuclear. Cu toate acestea, o dată specifică nu a fost încă stabilită.

În timp ce administrația Biden a spus că dorește să revină la acordul nuclear, președintele SUA continuă să aplice campania de „presiune maximă” a lui Trump, deoarece a refuzat să ridice orice sancțiunile înainte de a purta discuții la Viena.

„Diplomația nu trebuie să fie influențată și legată de problema nucleară, deoarece problema nucleară este o problemă separată care trebuie rezolvată într-o manieră adecvată și demnă de țară”, a spus liderul suprem. În schimb, Khamenei a spus că Raisi și echipa sa trebuie să se concentreze pe stimularea „diplomației economice”.

Problema Afganistanului, văzută prin ochii lui Khamenei

Liderul suprem a declarat sâmbătă că cel mai bun exemplu că SUA sunt un lup și „uneori acționează ca o vulpe vicleană” este situația actuală din Afganistan. 

Khamenei și-a exprimat mâhnirea față de atentatul sinucigaș din fața aeroportului din Kabul, care a ucis zeci de afgani și 13 cetățeni din SUA, spunând că „aceste probleme și dificultăți sunt opera americanilor care timp de 20 de ani au ocupat țara și au impus o varietate de cruzimi asupra cetățenilor afgani”, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel