Studiu: Anticorpi prezenți în laptele matern după prima doză de vaccin

Copiii ar primi anticorpii mamei vaccinate prin alăptare
Copiii ar primi anticorpii mamei vaccinate prin alăptare

Un studiu israelian sugerează că anticorpii Covid-19 se transmit de la mamă la copil, prin alăptare.

Potrivit Mediafax, rezultatele unui studiu restrâns, realizat în Israel pe 10 femei aflate în timpul perioadei în care alăptau, oferă perspective optimiste pentru proaspetele mămici. Se pare că anticorpii se transmit de la mamă la făt, prin laptele matern, după prima doză de vaccin anti-COVID-19. Toate participantele au fost vaccinate împotriva COVID-19, iar prezenţa anticorpilor a fost detectată în lapte după prima doză administrată. La o săptămână după rapel nivelul anticorpilor a crescut.

Cele zece mame fac parte din personalul medical de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv şi au fost de acord să pună la dispoziţia cercetătorilor mostre din laptele lor matern. Anticorpii, care au capacitatea de a neutraliza conexiunea între virus şi receptorul de pe celulă, au fost depistaţi în toate probele colectate. Oamenii de ştiinţă consideră că vaccinarea femeilor care alăptează va avea un efect benefic în protecţia bebeluşilor.

Un grad de protecție pentru sugarii alăptați de mamele vaccinate

Profesorul Ariel Many, unul dintre conducătorii studiului realizat în parteneriat cu Universitatea din Tel Aviv, a declarat că rezultatele au fost concludente, suficiente pentru a confirma importanţa vaccinării femeilor care alăptează. „Este clar că răspunsul imun este suficient de bun pentru ca anticorpii să fie transferaţi în laptele matern", spune Many. „Anticorpii au fost, cel mai probabil, absorbiţi în tractul digestiv şi acest lucru poate oferi un grad de protecţie pentru sugari”.

De asemenea, dr. Yariv Wine de la Universitatea Tel Aviv a declarat pentru un post de ştiri local că „datele încurajatoare arată că administrarea unui vaccin anti-coronavirus femeilor care alăptează încurajează producerea de anticorpi importanţi în laptele matern, care pot contribui la protecţia bebeluşului alăptat”. Deşi vaccinurile împotriva COVID-19 nu sunt aprobate în prezent pentru copii, premierul Benjamin Netanyahu a declarat luni că a contactat compania Pfizer pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel