Stroe propune o nouă suspendare. Chirieac: Trebuie vorbit cu liderii europeni

radu-stroe-dcnews
radu-stroe-dcnews

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că atitudinea președintelui țării față de Convenția PDL de sâmbătă este inadmisibilă. În acest sens, Radu Stroe a propus o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. În replică, analistul Bogdan Chirieac a spus că până la o nouă supendare a lui Traian Băsescu "este cale lungă", dar, dacă se decide suspendarea, România trebuie să își informeze partenerii europeni.

Ministrul de Interne a apreciat implicarea președintelui țării în Convenția PDL este de neacceptat, iar USL ar putea declanșa, din nou, procedura de suspendare a lui Traian Băsescu. Radu Stroe a propus o a treia suspendare, după ce a văzut reacția președintelui față de alegerea liderului PDL, respectiv filmulețul în care își lua adio de la PDL.

"Este inadmisibil ce a făcut Băsescu. Trebuie să ne gândim din nou la suspendare", a spus vicepreședintele PNL, Radu Stroe.

Bogdan Chirieac: "lucrurile trebuie întai negociate cu lideri europeni"

Analistul Bogdan Chirieac a comentat propunerea lui Stroe, spunând că, în cazul unei noi suspendări, nu se pune problema ca președintele țării se se "ascundă sub masa verde". Analistul consideră că "până la o nouă suspendare e cale lungă", cu precizarea că, în eventualitatea unei noi suspendări, se impune consultarea partenerilor europeni.

"Dacă se hotărăște o nouă susendare, ea trebuie făcută prin informarea partenerilor europeni și euroatlantici. Nu ca vara trecută, când România a fost de capul ei", a declarat Bogdan Chirieac. Analistul a adăugat: "dacă se dorește scurtarea calvarului României, lucrurile trebuie întai negociate cu lideri europeni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel