EXCLUSIV  STRATEGUL Primăriei Sectorului 1. Daniel Tudorache a dat LOVITURA: Strategie pe 10 ani

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat dezvoltarea unei strategii pe 10 ani, dar și cine se află la baza acesteia, cine sunt specialiștii care o elaborează. 

”Eu sunt onorat că lângă noi se află dl Cristian Pîrvulescu. Sincer să fiu, în Primăria Sectorului 1, nu aveam posibilitatea să realizăm o strategie pe următorii 10 ani, 2020-2030, și pe cine poți să aduci decât cei mai buni specialiști de la SNPSA. Pe această cale, vă mulțumesc încă o dată. Noi, în Primăria Sectorului 1, facem politica cetățeanului. Am spus asta din prima zi de mandat, am lăsat munca de partid la o parte. Ne interesează să avem o strategie în Sectorul 1 pe următorii 10 ani. Am implicat și cetățenii Sectorului, studenți, profesori, doctoranzi de la SNSPA. Vă mulțumesc, d-le profesor!” a spus primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, în conferința transmisă LIVE de DCNews

Premieră în România

Politologul Cristian Pîrvulescu a afirmat că e vorba despre o strategie de dezvoltare durabilă a Sectorului 1: ”Este un proiect, suntem în plin proces de culegere a datelor și pregătire a cercetărilor calitative și cantitative. Intenționăm ca-n luna aprilie să putem prezenta datele obținute Consiliului Local, pentru ca acesta să le examineze și, eventual, să le aprobe. Ne-am bucurat că ideea proiectului a fost susținută de către toți consilierii Sectorului 1. Ne dorim să contribuim la elaborarea unui proiect de politică publică fără dimensiune ideologică. Este simplu, plecăm de la acei indicatori pe care îi cunoașteți adaptați Sectorului 1, privind dezvoltarea durabilă. Din câte știm noi, este pentru prima dată când în România există un astfel de experiment. Am verificat ce au făcut alte primării, inclusiv de Sector din București. Ne propunem o strategie ceva mai ambițioasă. Consultarea cu cetățenii e esențială, avem foarte mulți indicatori de analizat, după această analiză, urmând să propunem o serie de ținte de atins în următorii 10 ani. Când am început această colaborare, vorbim deja de câteva luni bune de discuții, nu exista încă acest Pact Verde pe care CE îl propune. Suntem, deci, pe trend. Ideea este ca, în viitorul deceniu, Sectorul 1 și Bucureștiul să devină exemple despre cum se gestionează dezvoltarea durabilă”. 

Lect. univ. dr. Arpad Todor a anunțat că rapoartele vor fi definitivate în martie și aprilie, ca-n luna mai să fie prezentate strategia și planul de acțiune. ”Ne-am dorit să fie o strategie implementabilă, spre deosebire de alte strategii” a subliniat Arpad Todor. 

Vezi mai mult în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel