Steaua București, 2,1 milioane de euro pentru participarea la play-off-ul Ligii Campionilor

Fiecare formație care a participat la play-off-ul Ligii Campionilor, ediția 2014-2015, inclusiv Steaua București, campioana României, va încasa 2,1 milioane euro, a anunțat, luni, Uniunea Europeană de Fotbal.

Suma totală alocată celor 20 de echipe care au participat la play-off-ul ediției 2014/2015 a Ligii Campionilor, conform datelor furnizate luni de Uniunea Europeană de Fotbal, este de 55 de milioane de euro, informează Agerpres. 

Potrivit forului european, fondul total de premiere în noul sezon din Champions League este de la 1,34 miliarde euro, sumă în care sunt incluse și premiile oferite echipelor care au disputat Supercupa Europei.

8,6 milioane de euro pentru calificarea în grupe

Cele 32 de echipe care vor disputa, începând de marți, faza grupelor celei mai importante competiții europene intercluburi, au asigurată deja suma de 8,6 milioane euro. Fiecare victorie obținută în grupe va fi premiată cu un milion de euro, iar rezultatul de egalitate cu 500.000 euro.

CItește și Steaua pierde milioane de euro prin ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor

Formațiile care vor atinge faza optimilor de finală vor fi recompensate cu câte 3,5 milioane euro, accederea în sferturile de finală va aduce în conturile cluburilor calificate câte 3,9 milioane, iar prezența în semifinale va fi premiată cu câte 4,9 milioane euro.

Premiu consistent pentru câștigătoarea trofeului

Câștigătoarea finalei Ligii Campionilor va primi un cec în valoare de 10,5 milioane euro, iar finalista unul de 6,5 milioane euro.

În ceea ce privește fazele preliminarii, fiecare echipă campioană în țara sa care nu a atins faza grupelor va încasa suma de 200.000 euro. Totodată, fiecare club eliminat în primul tur preliminar va primi câte 150.000 euro, cele eliminate în turul II preliminar vor încasa câte 175.000 euro iar cele învinse în turul III preliminar câte 200.000 euro.

Forul european a anunțat, totodată, și recompensele pentru cele două echipe care au jucat finala Supercupei Europei 2014: echipa câștigătoarea Real Madrid va primi 3 milioane de euro, înn timp ce învinsa, FC Sevilla, vafi premiată cu 2,2 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel