Spitalul Mavromati: Criză de sânge, apel la populaţie

Conform medicilor, spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani se confruntă cu o puternică criză de sânge.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani se confruntă cu o puternică criză de sânge, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marcel Bercea. Potrivit acestuia, unitatea medicală primeşte de la Centrul de Transfuzii Sanguine doar o treime din necesarul de sânge pentru bolnavii aflaţi în stare gravă.

El a făcut, miercuri, un apel către cetăţenii judeţului Botoşani să se mobilizeze pentru a dona sânge.

"Facem un apel la toată populaţia judeţului Botoşani, fără boli cronice, cu vârste de până la 45 de ani, să doneze sânge pentru pacienţii gravi care se internează şi au nevoie de sânge. Am observat la nivelul spitalului, în urma analizei făcute de Comisia de hemovigilenţă, faptul că avem nevoie de sânge şi nu ne ajunge sângele pentru pacienţii din spital", a afirmat Bercea.

Oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati susţin că actuala criză a sângelui pune în pericol bolnavii cronic, care sunt reprogramaţi.

"Cei care suferă cel mai mult sunt cazurile cronice care necesită sânge şi programare în zilele următoare. Operaţiile nu necesită amânare. Sângele este în special pentru urgenţele majore, operaţiile nu se reprogramează', a adăugat Bercea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel