Spania, campioană mondială la fotbal feminin după 1-0 cu Anglia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Spania a triumfat la Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023, organizată de Australia şi Noua Zeelandă, după ce a învins Anglia cu 1-0 (1-0) în finala de la Sydney.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Olga Carmona Garcia (29). Spania, la a treia prezenţă la turneul final, a ratat şi un penalty prin Jenifer Hermoso (70), respins de Mary Earps. Până acum, cel mai bun rezultat al spaniolelor era optimile de finală (2019). Spania a lovit şi bara prin Aitana Bonmati, conform Agerpres.

Niciuna dintre echipe nu ajunsese înainte în finala Cupei Mondiale.

Sarina Wiegman, antrenoarea Angliei, a pierdut din nou finala Cupei Mondiale, după ce în 2019 a fost învinsă de SUA ca selecţioner al Olandei. Wiegman are două titluri europene cu Olanda (2017) şi Anglia (2022).

Critici pentru selecționerul învingător

Spania a câştigat trofeul după ce selecţionerul Jorge Vilda a fost criticat anul trecut de 15 jucătoare pentru metodele sale dure. Doar trei dintre ele au fost convocate pentru CM 2023, cu sprijinul federaţiei.

Turneul final a avut cele mai multe goluri din istoria Cupei Mondiale feminine - 164. Golghetera turneului a fost japoneza Hinata Miyazawa, cu 5 goluri. Cel mai rapid gol al turneului l-a marcat panameza Marta Cox, contra Franţei, după doar 68 de secunde.

Cea mai tânără jucătoare a turneului a fost Casey Phair (Coreea de Sud), la 16 ani şi de zile, fiind şi cea mai tânără care a jucat vreodată la o Cupă Mondială.

Câți bani a luat Spania

Spania a primit un premiu de 4,29 milioane de dolari, din totalul de 110 milioane, oferit de FIFA pentru echipele participante.

Numărul total de spectatori la CM 2023 a fost de 1.978.274, cu o medie de 30.911 pe meci, cu peste 9.000 mai mult decât la ediţia anterioară, din Franţa (2019).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel