Sorin Câmpeanu, avizat favorabil pentru Ministerul Educaţiei, în comisiile de învăţământ

Candidatul pentru funcţia de ministru al educaţiei Sorin Câmpeanu a fost avizat favorabil, luni, de comisiile parlamentare de învăţământ din Camera Deputaţilor şi Senat, cu 22 de voturi ”pentru” şi 9 ”împotrivă”.

În momentul votului, parlamentarii au fost puşi în situaţia de a ridica mâna la vot de mai multe ori deoarece nu s-a reuşit numărarea voturilor, mai mulţi deputaţi şi senatori încercând să numere, dar obţinând de fiecare dată rezultate diferite.

Senatorul PC Ilie Năstase a propus chiar ca parlamentarii să se ridice în picioare când votează, pentru a fi cât mai vizibili.

Preşedintele comisiei senatoriale de educaţie, Ecaterina Andronescu a conchis în final că sunt 22 voturi "pentru" şi 9 "împotrivă", ceea ce i-a făcut pe reprezentanţii opoziţiei să spună că sunt mai multe voturi decât membrii comisiilor.

CITEȘTE ȘI: Sorin Câmpeanu, propus ministrul Educației. Prima reacție

Sorin Câmpeanu a precizat, la audierile din comisii, că obiectivele sale pentru mandate sunt multiple, toate având un anumit grad de urgenţă.

"La nivel preuniversitar este vorba de accesul la educaţie, este vorba de şanse egale pentru o educaţie de calitate, de reducerea abandonului şcolar, de revizuirea curriculei în sensul simplificării acesteia, procesul de modernizare a evaluării, iar la nivel universitar, internaţionalizarea universităţilor", a afirmat Câmpeanu.

El a mai arătat că este necesară o accelerare a revizuirii curriculei, nu prin reducerea numărului de ore, ci în sensul simplificării conţinutului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel