Șoferul unei Tesla se filma la volan înainte să moară, spun polițiștii

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Un bărbat ucis într-un accident de mașină se filma și se posta pe rețelele de socializare, spune poliția.

Conform Sky News, Administrația americană pentru siguranța traficului (NHTSA) investighează accidentul care a implicat o mașină electrică Tesla și care a avut loc în Fontana, la 80 de kilometri de Los Angeles, California. Este al 29-lea caz investigat de agenția federală de siguranță în trafic care include o mașină Tesla.

Șoferul, Steven Michael Hendrickson, de 35 de ani, a murit după ce mașina sa Tesla Model 3 a lovit un camion răsturnat, la 02:30 dimineața, pe 5 mai 2021. Un alt bărbat care încerca să-l ajute pe șoferul camionului a fost lovit de Tesla și a fost rănit grav.

Șoferul se mândrea cu mașina sa

Hendrickson era membru al filialei din California de Sud a clubului Tesla și a postat poze și videoclipuri cu mașina sa pe rețelele de socializare. Într-un clip de pe Instagram, acesta se afla la volan fără să atingă volanul sau să țină picioarele pe pedale, comentând despre autoturism: „Cel mai bun amic de mașină din câți am avut, conduce și prin traficul plictisitor pentru mine”.

Poliția din California a transmis că ancheta a concluzionat pe moment că sistemul Autopilot al Tesla care permite semi-autonomie fusese pornit înainte de accidentul fatal, însă aceștia nu au concluzionat încă dacă a fost un factor determinant sau a contribuit în vreun fel la tragedie. Aceștia nu au specificat când au fost postate videoclipurile de dinaintea accidentului, însă au adăugat că șofatul este un lucru foarte serios și este nevoie de „atenția completă a șoferului”.

Ce este sistemul Autopilot?

Autopilot poate menține mașinile Tesla între marcajele rutiere ale drumurilor și la o distanță sigură de alte vehicule din fața autoturismului, însă compania insistă că nu este un sistem cu adevărat autonom, iar șoferii trebuie să fie atenți pentru a putea interveni în orice moment. Cel puțin alte trei persoane din Statele Unite ale Americii și-au pierdut viața după ce au fost implicați în accidente, iar funcția Autopilot era activată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel