Soțul Anei Blandiana, Romulus Rusan, a murit

Anei Blandiana trăiește o tragedie în aceste zile. Romulus Rusa, soțul poetei, a încetat din viață.

Romulus Rusan s-a născut la 13 martie 1935, la Alba Iulia, acesta fiind printre membrii  fondatori al organizației neguvernamentale Alianța Civică.

Romulus Rusan a fost director în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, conducând Centrul Internațional Pentru Studiul Comunismului. 

Academicianul Eugen Simion a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Previziuni, realizată de Adrian Ursu și Nadina Câmpean, că este un moment greu pentru mediul cultural român.

"Mă gândesc și la Ana Blandiana, poetă pe care o cunosc și pe care tocmai am primit-o în Academia Română. Acum suferă o lovitură foarte cruntă. Romulus Rusan a fost un om de cultură, a debutat cu un roman și ulterior a publicat un volum de cărți, împreună cu Ana Blandiana. A avut un mare succes cu această carte referitoare la America. Nici eu nu am fost în America și mi-a plăcut foarte mult această carte. A notat o experiență. A continuat, după ce s-a întors în țară. După 1990, s-a consacrat unei activități politice și civice. I-am urmărit opera și acum, când trebuie să tragem linie, îmi dau seama că rămâne foarte mult în urma lui."

"Am și o confesiune de făcut, era un om înalt, frumos și blând. Așa l-am perceput eu. De fiecare dată când am avut ocazia să vorbim mi-a plăcut bunătatea. Și cum se spune, bunătatea era o calitate a inteligenței artistice", a explicat Eugen Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel