Site-ul CCR, spart. Curtea Constituțională, precizări după anunțul lui Dorneanu

CCR
CCR

Curtea Constituțională a precizat, referitor la declarațiile de joi ale președintelui instituției Valer Dorneanu, că nu SRI și STS asigură mentenanța site-ului CCR care a fost virusat de hackeri.

„Precizăm că afirmațiile președintelui Curţii Constituţionale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI şi STS ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României", precizează CCR, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ulterior afirmațiilor inițiale, MEDIAFAX l-a contactat pe Valer Dorneanu care a declarat că se referea la faptul „că se va consulta cu SRI, STS și societatea care asigură mentenanța pentru reconstrucția site-ului".

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat, joi, că, vinerea treacută, site-ul CCR a fost „virusat, spart" iar că în urma consultării cu SRI și STS, acesta va fi refăcut. El a mai transmis că se va adresa penal și tehnic autorităților competente.

Dorneanu a precizat că a solicitat Monitorului Oficial să publice „cu prioritate" toate deciziile CCR nepublicate iar comunicarea cu societatea civilă se va face prin „site-urile de comunicare în masă".

Acesta a spus că instituția nu a fost șantajată cu cereri de recompensă în urma spargerii paginii de internet.

În ceea ce privește o posibilă legătură între atacurile cibernetice din ultima perioadă la alte insttituții, precum unele spitale, Valer Dorneanu a afirmat că nu poate specula pe acest subiect.

Vezi și: Valer Dorneanu: Site-ul CCR a fost spart. O să ne adresăm penal!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel