Sistem antigrindină. Guvernul, fondurile alocate

Irina Constantin / 01 Martie 2018 / 23:52 Salveaza PDF Comentarii

Guvernul a stabilit ce fonduri alocă pentru programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină. 

"Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, obiectivele şi finanţarea etapei a XIX - a 2018 a Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor. Etapa din acest an a programului va beneficia de fonduri în sumă de 32.981 mii lei. Fondurile sunt asigurate prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018", se spune într-un comunicat al MADR.

Sistem național pentru protecția populației

Programul de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor a parcurs până acum 18 etape anuale de dezvoltare, implementarea acestuia continuându-se până la crearea în România a unui sistem naţional coerent, în măsură să asigure protecţia populaţiei şi a economiei la efectele şi pagubele provocate de căderile de grindină şi a secetei severe din sudul şi sud-estul României.

[citeste si]

"Obiectivele programului se vor atinge treptat, pe măsura implementării sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 173/2008 privind intervenţiile active în atmosferă cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit legii mai sus menţionate prin hotărâri ale Guvernului se stabilesc, anual, obiectivele, ca şi fondurile ce urmează a fi alocate pentru realizarea acestora", se precizează în comunicatloading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.M