Sistem antigrindină. Guvernul, fondurile alocate

Irina Constantin / 01 Martie 2018 / 23:52 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Guvernul a stabilit ce fonduri alocă pentru programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină. 

"Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, obiectivele şi finanţarea etapei a XIX - a 2018 a Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor. Etapa din acest an a programului va beneficia de fonduri în sumă de 32.981 mii lei. Fondurile sunt asigurate prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018", se spune într-un comunicat al MADR.

Sistem național pentru protecția populației

Programul de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor a parcurs până acum 18 etape anuale de dezvoltare, implementarea acestuia continuându-se până la crearea în România a unui sistem naţional coerent, în măsură să asigure protecţia populaţiei şi a economiei la efectele şi pagubele provocate de căderile de grindină şi a secetei severe din sudul şi sud-estul României.

[citeste si]

"Obiectivele programului se vor atinge treptat, pe măsura implementării sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 173/2008 privind intervenţiile active în atmosferă cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit legii mai sus menţionate prin hotărâri ale Guvernului se stabilesc, anual, obiectivele, ca şi fondurile ce urmează a fi alocate pentru realizarea acestora", se precizează în comunicat


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23