Simptome de infarct după vaccinare, la un tânăr de 17 ani. DSP Bacău face precizări

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

DSP Bacău anchetează cazul tânărului de 17 ani din Bacău aflat în spital după simptome de sindrom coronarian acut, la trei zile după ce s-a vaccinat.

DSP Bacău precizează că tânărul în vârstă de 17 ani și 10 luni din județul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca Onești” pe 8 iunie, cu tuse, cefalee, mialgii și durere toracică, scrie Mediafax. Medicul nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală.

Tânărul a fost supus mai multor investigații

Conform informațiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onești, acestuia i s-au efectuat multiple investigații clinice și paraclinice.

„Urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeași zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, pentru investigatii suplimentare, unde se afla internat și la acest moment, cu stare generală ameliorată”, anunță DSP Bacău.

Medicul nu a raportat

Tânărul fusese vaccinat pe 5 iunie cu a doua doză a vaccinului Pfizer, iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacție postvaccinală.

Diagnosticul final se va stabili dupa parcurgerea tuturor investigatiilor de specialitate.

Tânărul din Bacău care avea simptomele unui infarct miocardic a fost transportat cu elicopterul SMURD de la spitalul din Onești la Iași.

Reacţii adverse post-vaccinale

Reacțiile adverse apar în general în scurt timp de la administrarea vaccinului, iar cele mai frecvente locale (ex. durere, roșeață și indurație la locul administrării) și sistemice (oboseală, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, frisoane și febră) sunt comune și așteptate pentru majoritatea vaccinurilor existente pe piata, nu doar pentru cele împotriva COVID-19, conform CNCAV.

În studiile clinice, acestea sunt înregistrate de fiecare participant într-un jurnal electronic și sunt clasificate ca:

ușoare – sunt deranjante dar nu interferă semnificativ cu desfășurarea activităților zilnice, medii – pot interfera cu desfășurarea activităților zilnice,

severe – interferă semnificativ cu sau împiedică desfășurarea activităților zilnice.

De exemplu febra, care este un parametru obiectiv (măsurabil), este clasificată drept ușoară (38.0–38.4°C), medie (38.5–38.9°C) și severă (39.0–40°C).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel