Shot-uri antiinflamatorii, bune mai ales dacă ai endometrioză. Portocala, ingredientul vedetă

Fotografie de la Suzy Hazelwood: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alimenta-ie-sanatoasa-dieta-sanatoasa-culoare-sanatate-1937743/
Fotografie de la Suzy Hazelwood: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alimenta-ie-sanatoasa-dieta-sanatoasa-culoare-sanatate-1937743/

Endofoodart vine cu o idee delicioasă și sănătoasă: Shot-uri antiinflamatorii.

Poți pregăti niște delicioase shot-uri antiinflamatorii. Vei avea nevoie de: 6 portocale, 4 lămâi, 200ml suc de ananas, o bucățică de ghimbir, 2-3 boabe de piper și o linguriță de turmeric (sau o bucățică de rădăcină de curcuma). Curață citricele și rădăcinile de coajă și adaugă toate ingredientele într-un blender. Mixează totul la viteză mare timp de 3-5 minute. Transferă compoziția într-un tifon și strecoar-o cu grijă. Păstrează băutura la frigider și consumă zilnic câte un păhărel micuț din acest amestec.

VEZI ȘI: Rețetă tocăniță de mazăre. Secretul Ralucăi Rotariu pentru a ieși delicioasă

 

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre. 

Rețetă tocăniță de mazăre



„Avem nevoie de:

500g mazăre congelată

o ceapă albă

3 morcovi

un ardei roșu

100 ml pastă de tomate 

2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline

Cum preparăm?

Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.

Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.

VEZI ȘI: Somon cu legume și piure de avocado, rețeta Ralucăi Rotariu, terapeut în nutriție. Ingredientele sunt pentru două porții

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, propune o rețetă delicioasă de somon cu legume și piure de avocado.

În rândurile de mai jos, Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, ne spune cum să pregătim o rețetă de somon cu legume și piure de avocado. Ingredientele sunt pentru două porții.

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente


2 bucăți de file somon
2 bucăți avocado 
3 căței de usturoi 
300g mix congelat de legume
2 lămâi
2 linguri unt clarificat/ulei de măsline
o linguriță de muștar 
o linguriță de sare 
o linguriță de cimbru 
o linguriță de piper 
o linguriță de busuioc 

Mod de preparare


Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim peștele. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt pe care așezăm fileul de somon.

Stoarcem deasupra zeama de la o lămâie și adăugăm condimentele: sare, cimbru, piper și busuioc. Ne asigurăm că peștele a fost acoperit uniform cu condimente. Punem tava la cuptor timp de 35 de minute și între timp ne ocupăm de legume. Într-o tigaie punem cele două linguri de unt și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm la călit timp de zece minute. Amestecăm, din când în când, pentru a ne asigura că acestea nu se ard. 

Într-un vas înalt, adăugăm miezul de la cele două bucăți de avocado. Curățăm usturoiul și îl adăugăm și pe acesta peste avocado, împreună cu zeama de la o lămâie și lingurița de muștar. Cu ajutorul unui mixer vertical, mixam totul până când se transformă într-un piure. Asezonăm cu sare și piper, după gust. 

Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel