SHHAIDEH PREMIER. Legea ORNISS nu o oprește pe Shhaideh

Legea privind protecția informațiilor clasificate este clară și prevede obligații exacte în ceea ce privește persoanele care au acces la acestea. 

”Accesul la informatii NATO e reglementat de legea ROMANA. Cititi litera d) de la suplimentare. E vorba de LEGE, nu de politica. Legea romana.” a scris Cătălin Predoiu pe Facebook. Liberalul a susținut anterior pe Facebook că nu vede cum Sevil Shhaideh ar putea primi certificatul ORNISS pentru acces la informații CSAT, inclusiv NATO. 

Cel mai probabil și Cătălin Predoiu, ca și alții din opoziție, a făcut această observație în condițiile în care propunerea PSD, Sevil Shhaideh este căsătorită cu un bărbat, cetățean român, care a fost înainte de căsătorie, ministru timp de 20 de ani în Guvernul sirian. Cei doi încă au proprietăți în Siria. 

Cum poate ajunge? Legea 182/2002, cu modificările ulterioare, ultima oară prin legea 255/2013, prevede următoarele aspecte esențiale la capitolul V de ”obligații, răspunderi și sancțiuni”: 

Articolul 36 (1) Persoanele fizice cărora le-au fost încredinţate informaţii clasificate sunt obligate sa asigure protecţia acestora, potrivit legii, si sa respecte prevederile programelor de prevenire a scurgerii de informaţii clasificate.

(2) Obligaţiile prevăzute la alin. (1) se menţin si după încetarea raporturilor de munca, de serviciu sau profesionale, pe întreaga perioada a menţinerii clasificarii informatiei.

(3) Persoana care urmează sa desfăşoare o activitate sau sa fie incadrata într-un loc de munca ce presupune accesul la informaţii clasificate va prezenta conducătorului unităţii un angajament scris de păstrare a secretului.

În cazul de încălcare a legii, răspunde conform legii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel