Sevil Shhaideh, contract de dezvoltare de 43 de milioane de lei

Vicepremierul Sevil Shhaideh a semnat contractul de fazare a proiectului prin care se reabilitează şi extind reţelele de apă şi apă uzată din municipiul Tulcea şi din oraşele Sulina, Isaccea şi Măcin.

Contractul de prelungire a perioadei de punere în practică a proiectului iniţiat în anul 2010 de societatea Aquaserv SA din judeţul Tulcea a fost semnat marţi de vicepremierul României, urmând a fi finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi are în vedere încheierea lucrărilor începute în urmă cu mai mulţi ani. 

'Contractul de finanţare are o valoare totală de 42,9 milioane de lei şi are ca obiect fazarea proiectului de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă şi apă uzată în 4 localităţi din judeţul Tulcea: Tulcea, Sulina, Isaccea şi Măcin. Este vorba despre continuarea şi finalizarea lucrărilor privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi a sistemului de colectare a apei uzate începute prin POS Mediu 2007-2013', se arată în comunicatul de presă al MDRAPFE. 

Din suma totală, 35 de milioane de lei reprezintă alocarea europeană prin POIM 2014-2020, iar restul contribuţia Guvernului României. 

Potrivit sursei, prin contract se vor realiza reabilitarea a 14,6 kilometri de reţele de distribuţie a apei potabile şi extinderea lor cu 2,2 kilometri, o staţie de tratare a apei la Sulina, trei rezervoare de apă, se vor instala 1.010 contoare de apă şi un sistem SCADA. Sunt prevăzute, totodată, reabilitarea a 6,9 kilometri de reţele de canalizare, extinderea lor cu 10,2 kilometri şi realizarea a două noi staţii de pompare a apei uzate, relatează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel