Senatorii, ”mână spartă” pe banii contribuabililor

Parlament
Parlament

Senatul aproape și-a triplat bugetul în ultimii șase ani, creșterea cheltuielilor fiind, în intervalul 2013-2019, mai alertă decât cea de la Camera Deputaților, unde creșterea în intervalul de referință a fost numai 2,5 ori. Majorarea este cu atât mai greu justificabilă cu cât bugetul Senatului nu este grevat de cheltuielile pentru nesfârșitele reparații și lucrări de întreținere a Palatului Parlamentului, de care se ocupă exclusiv Camera Deputaților.

În anul 2013, primul an din legislatura trecută, senatorii au dat dovadă de moderație, votându-și același buget pe care-l avuseseră și în anul anterior, anume 85,1 milioane de lei. Asta în pofida faptului că numărul de parlamentari crescuse apreciabil. Un mai târziu însă, Senatul a avut un buget cu aproape 20% mai mare, de 100,8 milioane de lei. În 2015, tendința de creștere a continuat cu un buget de circa 109 milioane de lei.

Senatorii și-au dat în petec în 2016 când au aprobat, inițial un buget de 130 de milioane de lei, dintre care 93 de milioane erau cheltuieli de personal, adică mai mult decât bugetul total din 2013. Creșterea consistentă a cheltuielilor de personal arată majorarea consistentă a indemnizațiilor și reinstaurarea regimului pensiilor speciale pentru foștii parlamentari. La numai zece zile după ce au adoptat acest buget, senatorii și l-au mai suplimentat cu alte 36 de milioane de lei.

CITIȚI CONTINUAREA PE DC BUSINESS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel