Semifinalele şi finala EURO 2020 se vor disputa cu 40.000 de fani în tribune

Semifinalele şi finala EURO 2020 se vor disputa cu 40.000 de fani în tribune
Semifinalele şi finala EURO 2020 se vor disputa cu 40.000 de fani în tribune

Semifinalele şi finala Campionatului European de fotbal - EURO 2020 se vor disputa în faţa a 40.000 de suporteri, pe stadionul Wembley din Londra, cea mai mare mulţime care se va reuni în Marea Britanie în ultimele 15 luni, după ce autorităţile au mărit luni limita permisă la evenimentele publice, informează AFP.

'Vrem să adunăm probe suplimentare cu privire la modul în care putem relua marile evenimente în deplină siguranţă', a spus ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden.

Aceasta reprezintă pentru EURO 2020 o trecere la aproape 50% din capacitatea arenei Wembley, în ciuda anunţului premierului Boris Johnson privind amânarea cu patru săptămâni a ridicării complete a restricţiilor legate de Covid-19, din cauza unei creşteri a infectărilor cauzate de varianta Delta.

Deţinătorii de bilete la meciurile de pe 'templul' fotbalului englez vor trebui să furnizeze dovada vaccinării complete sau rezultatul unui test negativ pentru Covid-19, efectuat recent.

Turneul de tenis de la Wimbledon va fi, de asemenea, autorizat să funcţioneze la 50% din capacitate, în cele două săptămâni de competiţie, după ce anul trecut a fost anulat din cauza crizei sanitare.

Finala feminină, programată pe 10 iulie, şi cea masculină, care va avea loc în ziua următoare, vor putea fi urmărite de un număr de 15.000 de spectatori, pe terenul central.

Turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020, EURO 2020, a fost amânat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Norvegiană pe contul său de Twitter, în urma teleconferinţei organizate de UEFA.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul găzduiește trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României urma să întâlnească pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. Dacă învingea în această partidă, România trebuia să înfrunte, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel