Şeful Novartis dezminte posibila vânzare a diviziei de medicamente generice, Sandoz

Şeful Novartis, Vas Narasimhan, s-a angajat să nu vândă Sandoz, divizia de medicamente generice a producătorului elveţian de medicamente, pe fondul demarării unui proces de restructurare, care a sporit speculaţiile privind vânzarea afacerii, transmite Reuters.

"Nu, nu vom vinde Sandoz. Vom face din Sandoz o diviziei autonomă în cadrul Novartis, pentru a fi mai competitivă. Planul nostru este să ne concentrăm pe Sandoz şi să o transformăm într-o companie mai bună pe termen lung", a afirmat Narasimhan într-un interviu acordat publicaţiei Sueddeutsche Zeitung.

Anterior Narasimhan estimase că restructurarea Sandoz se va finaliza la mijlocul anului viitor. Deja Novartis a vândut în SUA active din domeniul dermatologiei şi medicamentelor generice şi a sugerat că ar putea urma şi alte vânzări.

Aceste tranzacţii, alături de plecarea fostului şef al Sandoz în martie, i-au determinat pe unii analişti să facă speculaţii privind posibila vânzare de către Novartis a diviziei de medicamente generice.

Sandoz, care anul trecut a raportat vânzări de aproape zece miliarde de dolari, şi-a revizuit în creştere estimările pentru acest an, după ce anterior previzionase vânzări în linie cu cele din 2018.

Narasimhan a adăugat că intenţionează să păstreze brandurile Sandoz şi Hexal în Germania. "Nu vor schimbări în acest domeniu", a declarat şeful producătorului elveţian de medicamente pentru Sueddeutsche Zeitung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel