Șeful Grupării Wagner îl amenință pe președintele Franței: ”Îi vom smulge dinții lui Macron”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Evgheni Prigojin, șeful Grupului Wagner l-a amenințat președintele Franței, Emmanuel Macron.

Furia lui Evegheni Prigojin a fost declanșată după ce Parlamentul francez a desemnat grupul său de mercenari Wagner drept organizație teroristă. Răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor ruși, Prigojhin a susținut că Wagner salva oamenii din Africa Centrală, din calea soldaților francezi care ”pur și simplu îi batjocoreau” pe aceștia.

”Putem smulge dinții putrezi din acele guri rele cu un clește”,  a adăugat Prigozhin. ”Putem scoate dinții lui Macron și, în general, dinții tuturor celor care vărsă mizerie patogenă despre Wagner”, a continuat Prigojin, potrivit Politico.

Marți, parlamentarii francezi au cerut UE să îl înregistreze pe Wagner pe lista grupurilor teroriste a blocului și să aplice mai multe instrumente legale pentru a face imposibilă activitatea financiară a lui Wagner în Europa. UE l-a sancționat însuși pe Prigojin în aprilie anul trecut.

”Nu sunt doar mercenari, există voința de a masacra civili pentru câștig politic... pentru a destabiliza instituțiile”, a declarat Benjamin Haddad, deputat aparținând partidului Renașterii lui Macron, înainte  de votul de marți.

Citește și: Franța cere UE să eticheteze oficial Grupul Wagner ca ”organizație teroristă”

Mercenarii Wagner au jucat un rol activ în invazia pe scară largă a Ucrainei de către Kremlin, în ciuda conflictului în curs între Prigojin și oficialii ruși ai Apărării.

Wagner ar fi înregistrat numeroase videoclipuri care arată  tortura și chiar decapitarea  prizonierilor de război. În aprilie, doi foști comandanți Wagner au recunoscut că au ucis civili și copii ucraineni la ordinul lui Prigojin.

 În 2022, mercenarii au înregistrat un videoclip în care și-ar fi executat propriul soldat cu un  baros, după ce l-au acuzat că a colaborat cu forțele ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel