Ședință Guvern. OUG privind operaţionalizarea completurilor de judecată

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de marţi, operaţionalizarea completurilor de judecată specializate pe achiziţii publice, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş.

„Începând de la data intrării în vigoare, aceste complete ar urma să se ocupe cu prioritate de judecarea cauzelor care astăzi se află pe rolul instanţelor de judecată', a declarat Boloş.

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat, în acelaşi context, că s-a instituit o disciplină la nivelul celor care sunt responsabili de procedurile de achiziţie publică. „Ca exemplu, dacă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice se întârzie avizul conform, cerut pentru documentaţiile de atribuire depuse de beneficiar, acţionează avizul tacit, şi aprobarea documentaţiei va avea loc chiar dacă acest aviz nu a fost emis în termen de către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Astăzi, cei care au calitate de beneficiari şi de autoritate contractantă trebuie să respecte duratele de evaluare a ofertelor, pentru că sistemul de sancţiuni care va intra în vigoare odată cu ordonanţa de urgenţă îi va duce la plata unor amenzi pe care le va putea aplica ANAF”, a precizat, potrivit Agerpres, Ioan Marcel Boloş.

El a subliniat că, prin măsurile adoptate în şedinţa de marţi, vor fi eliminate întârzierile care au loc în implementarea proiectelor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel