Urmărește emisiunea live


Secretarul general al UEFA, scrisoare către preşedintele Federaţiei Maghiare, după anunţul cu steagul Ungariei Mari: Vrem să clarificăm...

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Federaţia Maghiară de Fotbal a anunţat marţi seară că UEFA le-a permis să afişeze la meciurile echipei naţionale steagul Ungariei Mari, lucru care a inflamat spiritele în estul Europei. 

Secretarul General al UEFA, Theodore Theodoridis, i-a transmis o scrisoare preşedintelui Federaţiei Maghiare, pentru a clarifica lucrurile. 

”Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca „Ungaria Istorică” și „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA”.

Presa maghiară, mesaj pentru fanii unguri 

”În ceea ce privește permiterea afișării simbolului istoric, MLSZ (n.r. Federația Maghiară de Fotbal) a solicitat o poziție clară de la UEFA și FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizații au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Arpad nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe drapele, precum și scandărilor fanilor. Pe toate acestea, asociația va permite introducerea drapelelor în următoarele două meciuri. 

În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este plasat pe drapel, se vor lua măsuri care vor dăuna echipei și fotbalului maghiar.

Pe lângă cele de mai sus, MLSZ le cere tuturor fanilor să se abțină de la toate formele de ură și excludere. Ura nu este o pistă!”, au încheiat cei de la Nemzetisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel