Urmărește emisiunea live


Adrian Petcu rămâne în funcția de secretar de stat. Decizia instanței, după ce premierul l-a eliberat din funcție

CCR
CCR

Secretarul de stat din MAI Adrian Petcu a reuşit să obţină o victorie importantă în instanţă. Magistraţii au suspendat decizia de eliberare din funcţie a lui Petcu, luată de Viorica Dăncilă. 

Adrian Petcu a fost schimbat din funcția de secretar de stat în ministerul Afacerilor Interne printr-o decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

"Decizie pentru eliberarea domnului Adrian Petcu din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne: Având în vedere adresa ministerului Afacerilor Interne nr. 20.588 din 13.08. 2019, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/14.080/T.G. din 14.08.2019, în temeiul art. 29 și art. 31 lit. d) din ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Adrian Petcu se eliberează din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne", se arată în decizia premierului, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august, conform Mediafax. 

Contestaţie în instanţă 

Ulterior, Adrian Petcu a contestat în instanță decizia de eliberare din funcție, iar magistrații Curții de Apel București au dispus suspendarea deciziei premierului prin care acesta a fost schimbat.

"Admite cererea de suspendare provizorie a executării efectelor Deciziei nr.201/14.08.2019 emisă de Prim-Ministrul României. Dispune suspendarea provizorie a executării efectelor Deciziei nr. 201/14.08.2019 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării efectelor aceleiaşi decizii", se arată în minuta deciziei. Hotărârea Curții de Apel București nu are cale de atac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel