Sebastian Ghiţă: "Nu am oferit mită fostului primar Bădescu"

Deputatul Sebastian Ghiţă susţine că nu a oferit mită fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu. Reacţia deputatului vine după ce DNA a anunţat că a început urmărirea penală a lui Sebastian Ghiţă într-un nou dosar pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Alături de acesta este urmărit penal şi fostul edil al Ploieştiului Iulian Bădescu.

"Resping acuzaţia care mi se aduce. Nu am oferit nici o mită fostului primar Bădescu. Nu aveam motiv în primul rând. În al doilea rând, valoarea casei este aproape egală cu valoarea presupusei finanţări ilegale. Casa a fost achitată prin bancă de către firma primarului şi vânzarea nu a avut legătură cu mine, Sebastian Ghiţă. Presupusul control pe care eu l-aş exercita asupra mai multor firme nu are un suport în realitate. Echipa de baschet a oraşului Ploieşti nu mi-a aparţinut şi nu-mi aparţine. Ideea că banii oferiţi de Primărie pentru finanţarea echipei au ajuns la mine este greşită.

Citește și: Sebastian Ghiţă, un nou dosar penal. De ce este acuzat

Chestiunea cu finanţarea sportului trebuie rezolvată în România. Românii trebuie să facă sport şi să aibă exemple şi modele. În Ploieşti, există o serie de cluburi de baschet care pregătesc sportiv 700 de copii. Echipa de baschet a fost un model pentru aceşti copii. Acum 15 ani, în Ploieşti, nu existau locuri unde copiii să poată practica sportul. Sunt mândru de ceea ce s-a făcut la Ploieşti cu baschetul şi cred că fără precizări legislative precise sportul în România va suferi. Atât la nivel de performanţă, cât şi la nivel de masă", a explicat Sebastian Ghiţă la ieșirea de la DNA Ploiești.

Deputatul Sebastian Ghiță a fost audiat marți la sediul DNA Ploiești, fiind suspectat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, într-un nou dosar în care este cercetat și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel