Sebastian Colțescu, SUSPENDAT de UEFA

Sebastian Colțescu a fost suspendat până la finalul sezonului. 

Arbitrul român Sebastian Colțescu a fost suspendat, din decizia UEFA, până în 30 iunie 2021, pentru conduită nepotrivită. În plus, Sebastian Colțescu va trebui să urmeze un program educațional. 

Suspendarea vine în urma conflictului dintre Sebastian Colțescu și Pierre Webo, după ce arbitrul român l-a indicat ca fiind ”ăla negru”. UEFA a stabilit că nu a fost rasism, însă, conform deciziei citate de DigiSport, a decis că românul a avut o conduită nepotrivită și, prin urmare, e suspendat până  la finalul sezonului. Pierre Webo, în schimb, antrenorul secund al turcilor, a fost suspendat un meci din competițiile viitoare. 

Se propusese suspendarea pe viață

Conducerea celor de la Istanbul Başakşehir cerea suspendarea pe viață a lui Sebastian Colțescu. 

"Pozitia pe care PSG și Bașakșehir au avut-o împotriva rasismului a intrat în istoria ca o zi specială. A avut un ecou incredibil în lume. Am primit o scrisoare de la președintele UEFA, Ceferin. Inspectorul și-a finalizat ancheta și i-a trimis pe arbitri către Consiliul Disciplinar UEFA. Acum vom aștepta rezultatul. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum UEFA va rezista în lupta contra rasismului. Noi am depus cerere ca cei doi arbitri (n.r. - Sebastian Colțescu și Octavian Șovre) să fie suspendați pe viață", a spus Goksel Gumusdag, preşedintele clubului. 

Octavian Șovre este sancționat pentru comportament inadecvat și va trebui să urmeze, de asemenea, un program educațional. 

Momentul de la care a pornit totul

Arbitrul Sebastian Colţescu şi asistentul Octavian Şovre au fost acuzaţi că, în timpul meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia ”cel negru” sau ”ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica şi identifica un jucător al echipei turce.

Conversaţia a fost auzită de Pierre Webó, antrenorul secund al echipei turce, care a reacţionat şi a provocat o reacţie în lanţ a jucătorilor, care a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren şi amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă. 

Vezi și: Jigniri RASISTE la adresa lui Șumudică în Turcia, la un post TV. Mircea Badea, revoltat: M-a scos din minți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel