Se renunță la pragul de vaccinare de 60% în anumite școli

Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70% / Facebook - Sorin Cîmpeanu
Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70% / Facebook - Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi informaţii legate de unităţile de învăţământ.

"Există localităţi în care rata de infectare este zero sau tinde spre zero, în care avem foarte puţine cazuri de infectare, dar avem şi foarte puţine cazuri de persoane vaccinate. În acele localităţi izolate se înregistrează şi cele mai mari dificultăţi din perspectiva educaţiei în general şi din perspectiva specifică a predării online.

Se înregistrează dificultăţi din perspectiva accesului la internet, din perspectiva disponibilităţii de echipamente electronice, din perspectiva conţinutului digital şi a profesorilor care să fie formaţi pentru predarea online. De partea de evaluare online nici nu are rost să mai discut.

În aceste condiţii, în calitate de ministru al Educaţiei, am asumat să înaintez o propunere către Guvern şi către Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă prin care să poată fi completat ordinul comun ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii cu titlul de excepţie pentru localităţile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, să se renunţe la pragul de 60% persoane vaccinate în şcoala sau grădiniţa care funcţionează în acea localitate. Acest lucru va face obiectul următoarei hotărâri CNSU, la finalul acestei săptămâni şi va ţine cont de evoluţia epidemiologică. Până în prezent, ştim bine, avem, din fericire, un trend descendent. Se aşteaptă confirmarea acestui trend descendent la finalul săptămânii şi îmi exprim convingerea că va fi adoptată, la finalul săptămânii, această hotărâre CNSU", a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

VIDEO: 

 

Cursurile s-au reluat după o vacanţă de două săptămâni

Cursurile şcolare au început luni pentru toţi elevii şi preşcolarii, atât din învăţământul de stat, cât şi privat, după o vacanţă de două săptămâni. Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa în urmă cu o zi că 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică.

În această situaţie se află 4.847 de unităţi de învăţământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari. Sorin Câmpeanu a precizat că informaţiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile sunt disponibile pe site-urile fiecărui inspectorat şcolar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel