Urmărește emisiunea live


Se reiau alegerile în Sectorul 1? Clotilde Armand, declarație-șoc: E aproape o MINERIADĂ

AGERPRES
AGERPRES

Candidata PNL-USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 1 a făcut declarații incendiare referitoare la incidentele apărute la numărarea voturilor din secțiile de votare. Clotilde Armand consideră că organizarea unui nou scrutin pentru alegerea edilului din Sectorul 1 al Capitalei nu este posibilă. 

Reacția reprezentantei Dreptei a fost vehementă. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Clotilde Armand este convinsă că victoria sa este incontestabilă și refuză varianta reluării alegerilor: ”Au fost mici discrepanțe, dar nu importante. Nu este nicio șansă de reluare a alegerilor. Este doar o tentativă disperată de schimbare a rezultatelor. A fost o mineriadă. Este incalificabilă propunerea de a se face noi alegeri”, a punctat candidata PNL-USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 1 din București.

Ce au fost „Mineriadele”

Mineriadă este termenul generic cu care sunt denumite violențele exercitate de mineri în România postdecembristă. În total au avut loc șase mineriade. 

În urma incidentelor cu forțele de ordine, dar și cu muncitorii și revoluționarii aduși la contramanifestație de liderii Frontului Salvării Naționale, câțiva zeci de manifestanți au fost răniți. S-au făcut și rețineri dintre cei care au participat la miting. Minerii sosiți în București, în 29 ianuarie 1990 au participat, împreună cu forțele de ordine și lideri FSN la percheziții și arestări ilegale la sediile unor partide și organizații civice aflate în opoziție cu cei care preluaseră puterea după căderea lui Nicolae Ceaușescu.

Mineriada din iunie 1990 a fost cea de a treia acțiune de acest gen întreprinsă în România postdecembristă. A avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în București, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel