EXCLUSIV  Se reașează bazele economice ale lumii din 2025, pentru următorii 30-40 de ani, spune Gabriel Marin: Piața liberă avantajează doar țările foarte puternice

foto pexels
foto pexels

Gabriel Marin, președintele Partidului România Puternică, a spus de ce avem nevoie de un partid suveranist.

Gabriel Marin, președintele Partidului România Puternică a vorbit la DC NEWS despre dezavantajul adus de piața liberă și a explicat de ce avem nevoie de un partid suveranist.

"De ce un partid suveranist? Începusem să vorbesc despre cele trei cicluri care se închid sau pornesc la acest moment. În general, în teoria și în practica economică un ciclu durează cam 30-40 de ani. El are în spate o teorie economică, a fost până în anii `70 teoria lui Keynes, după aia a venit Milton Friedman, iar acum, din 2025, practic se va reașeza lumea pentru următorii 30-40 de ani pe alte baze economice. De ce suvernist? A fost foarte vehiculat cuvântul globalism. Ce însemna globalismul în practica economică? O lume fără tarife, fără restricții, toată lumea producea oriunde, vindea oriunde. Nu prea au mai existat tarife vamale, piețele erau toate globale, nu mai erau naționale", a declarat Gabriel Marin, președintele Partidului România Puternică.

"Păi și nu e bine așa?", l-a întrebat Bogdan Chirieac.

"Păi nu, pentru că piața liberă nu avantajează decât țările foarte puternice, în detrimentul celorlalte", a spus Gabriel Marin.

"PIB-ul României a crescut de trei ori de la intrarea țării noastre în Uniunea Europeană, 1 ianuarie 2007, deci a fost cea mai mare creștere din UE și se vede prosperitatea. Bun, că e distribuită inegal... aici putem discuta", a spus Bogdan Chirieac.

"E adevărat, dar în particular Uniunea Europeană este un spațiu economic comun care trebuie tratat ca un spațiu economic comun, potrivit tratatului economic. Mă referam la tarife și la o piață globală dincolo de blocurile deja stabilite. Deci erau SUA, era UE, era China, astea sunt blocurile, care în acest model globalist nu existau tarife, piețele erau deschise pentru toată lumea. Acum, practic ce vedem în ziua de astăzi, este că nu mai există piețe globale, există piețe naționale. Din ce în ce mai mult în ultimii 2-3 ani, și va și mai acut, citeam un raport pe Bloomberg azi dimineață, în măsura în care o administrație republicană va prelua puterea la sfârșitul acestui an, va impune o politică de tarife foarte clare la importurile de produse, va limita exportul", a mai declarat Gabriel Marin, președintele Partidului România Puternică.

Alianța PRP-PNȚCD va participa atât la alegerile locale cât și la europarlamentare.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel